Ciasto króliczek z puszystym lukrem kokosowym
Ciasto króliczek z puszystym lukrem kokosowym wymaga z grubsza 2 godziny i 35 minut od początku do końca. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 691 kalorii, 5G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. jeśli masz betty cake mix, vanilla, betty Gel food color i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 20%. Spróbuj Ciasto króliczek z puszystym lukrem kokosowym, Ciasto Kokosowe Z Puszystym Lukrem Bezowym, oraz Czerwony Aksamitny Tort Z Puszystym Białym Lukrem I Tostami Kokosowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Spryskaj cztery 9-calowe okrągłe patelnie do ciast sprayem do pieczenia z mąką.
Wymieszaj ciasto zgodnie z zaleceniami na pudełkach, używając wody, oleju i jaj.
Dodaj Żel kolor żywności dla pożądanego koloru (patrz zdjęcia). Podziel ciasto równomiernie między Patelnie.
Piec zgodnie z zaleceniami na pudełkach na 9-calowe okrągłe Patelnie. Fajne 10 minut.
Wyjmij ciasta z patelni; umieść zaokrąglone boki na stojakach do gotowania. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
W międzyczasie zrób KARTONOWY szablon, śledząc zewnętrzną część patelni do ciast. Namierz jeszcze trzy koncentryczne okręgi.
Wytnij pierścienie szablonu.
Wytnij każdy okrąg za pomocą ostrego noża i utrzymując go pod kątem 90 stopni. Powinieneś mieć 4 pierścienie. Wykonaj proste cięcie w trzech kręgach. Powtórz z drugim ciastem. Delikatnie oddzielić warstwy ciasta i na przemian dwa kolory. Skończysz z dwoma ciastami. Możesz zamrozić drugie ciasto na inny dzień.
Owiń warstwy ciasta folią; umieść w zamrażarce, aby były twarde.
W średniej misce ubij białka i sól mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty.
W średnim rondlu na dużym ogniu wymieszać cukier, wodę i śmietanę z kamienia nazębnego; doprowadzić do wrzenia. Gotuj, bez mieszania, do 118° na termometrze candy. Powoli wlać gorący syrop cienkim strumieniem do białek ubijających stale na średniej prędkości. Beat na dużej prędkości około 10 minut lub aż sztywne szczyty tworzą.
Dodać ekstrakt kokosowy i wanilii.
Natychmiast zamrozić ciasto lukrem kokosowym.
Dodać płatki kokosowe do boków i zrobić granicę wokół górnej części ciasta.
Złóż białą kartę czas na pół i śledzenia uszy króliczka.
Przestań. Zrób to samo z różowym papierem, tworząc mniejszy kształt dla wnętrza ucha. Przyklej różowe ucho wewnętrzne do białego papieru. Przykleić szaszłyki do tyłu papieru.
Dodaj oczy, usta i wąsy z lukrem czarnego dekoratora. Użyj różowego lukru dekoratorskiego do nosa.