Ciasto krabowe Dungeness z duszonymi jabłkami i Meyer Lemon Crème Fraîche
Jeśli 1,59 zł za porcję mieści się w budżecie, ciasto krabowe Dungeness z duszonymi jabłkami i Meyer Lemon Creme Fraîche może być doskonałym pescatarian przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 504 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz Meyer lemon Creme fraîche, por, mąkę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Placki kukurydziane z Dungeness Crab Crème Fraîche, Cydr-duszony królik z jabłkami i Crème Fraîche z " The Wild Chef, oraz Wędzony łosoś i Por z kremem cytrynowym Meyer Fraîche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę połączyć i 1 łyżeczka soli koszernej w robocie kuchennym; impuls do połączenia. Puls w maśle. Powoli skropić w wodzie, 1 łyżkę na raz, pulsując, aż utworzy się gładka kula ciasta. Ciasto przechowywać w lodówce 30 minut.
Rozwałkuj ciasto na 13-calowe kółko.
Umieść w 10-calowym talerzu z głębokim naczyniem; zagniataj krawędzie ciasta. Schłodzić skorupę 30 minut.
Skórkę wyłożyć pergaminem i wypełnić cieście lub suszoną fasolą.
Piec w temperaturze 375 przez 20 minut.
Usuń pergamin i masy ciasto, i piec 10 minut lub aż skorupa jest lekko rumiane.
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodaj por, i gotować, często mieszając, 5 minut lub aż zmiękną.
Dodać wino i gotować 3 minuty lub aż większość płynu odparuje.
Przełożyć mieszaninę porów do dużej miski.
Dodaj śmietanę, kolejne 3 składniki i pozostałą 1/2 łyżeczki soli koszernej; trzepaczką aż będzie gładka. Wymieszać z krabem.
Przenieść mieszaninę do skorupy i piec w 375 przez 30 do 35 minut lub do góry jest rumiane i środek jest prawie ustawiony.
Odstawić na 10 minut przed krojeniem.
Podawać z duszonymi jabłkami i Meyer Lemon Crme Frache.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.