Ciasto Koliber

Ciasto Koliber
Hummingbird Cake to deser przeznaczony dla 14 osób. Za 1,26 dolara za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka, 31 g tłuszczu i łącznie 742 kalorie. Mieszanka orzechów włoskich, bananów, mąki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 33%. Wynik ten jest raczej zły. Ciasto Kolibra, Ciasto Kolibra i Ciasto Kolibra są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużej misce ubij banany, olej, jajka, ananas i wanilię, aż dobrze się wymieszają. W drugiej misce wymieszaj mąkę, cukier, sól, sodę oczyszczoną i cynamon; stopniowo wbijaj do mieszanki bananów, aż się połączą. Wymieszaj orzechy włoskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka Pomarańczowa Lub Cukier PomarańczowyPosypka Pomarańczowa Lub Cukier Pomarańczowy
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
(pudełko Kartonowe)(pudełko Kartonowe)
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Wlać do trzech wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką 9-calowych. okrągłe formy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
3
Piec w temperaturze 350°C przez 25-30 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na drucianą kratkę, aby całkowicie ostygły.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
4
Na lukier w dużej misce ubić tłuszcz, masło, skórkę cytrynową i sól na puszystą masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Bartlett Lub D'AnjouGruszki Bartlett Lub D'Anjou
Jagody, Usuń Wszystkie Małe Lub Zbyt Miękkie JagodyJagody, Usuń Wszystkie Małe Lub Zbyt Miękkie Jagody
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Dodawać cukier cukierniczy na zmianę z sokiem ananasowym. Ubić w śmietanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Procent Tequili BlancoProcent Tequili Blanco
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
6
Rozsmarować pomiędzy warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
7
W razie potrzeby posyp orzechami włoskimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na ciasto. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Cipriani Prosecco z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Prosecco Cipriani
Prosecco Cipriani
Cipriani Bellini to znany na całym świecie koktajl na bazie miąższu białej brzoskwini i brutalnego wina musującego. Zostało wynalezione w 1948 roku przez Giuseppe Cipriani z Harry's Bar w Wenecji i serwowane jest w każdym lokalu Cipriani na całym świecie. Świetny sposób na rozpoczęcie każdej imprezy lub niedzielny brunch! Cipriani Bellini charakteryzuje się eleganckimi, świeżymi i owocowymi aromatami ze zrównoważoną słodyczą i pachnącymi bąbelkami. Idealne o każdej porze, świetne jako aperitif.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn