Ciasto Koliber
Hummingbird Cake to deser przeznaczony dla 14 osób. Za 1,26 dolara za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka, 31 g tłuszczu i łącznie 742 kalorie. Mieszanka orzechów włoskich, bananów, mąki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 33%. Wynik ten jest raczej zły. Ciasto Kolibra, Ciasto Kolibra i Ciasto Kolibra są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce ubij banany, olej, jajka, ananas i wanilię, aż dobrze się wymieszają. W drugiej misce wymieszaj mąkę, cukier, sól, sodę oczyszczoną i cynamon; stopniowo wbijaj do mieszanki bananów, aż się połączą. Wymieszaj orzechy włoskie.
Wlać do trzech wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką 9-calowych. okrągłe formy do pieczenia.
Piec w temperaturze 350°C przez 25-30 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na drucianą kratkę, aby całkowicie ostygły.
Na lukier w dużej misce ubić tłuszcz, masło, skórkę cytrynową i sól na puszystą masę.
Dodawać cukier cukierniczy na zmianę z sokiem ananasowym. Ubić w śmietanie.
Rozsmarować pomiędzy warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta.
W razie potrzeby posyp orzechami włoskimi.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na ciasto. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Cipriani Prosecco z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Prosecco Cipriani]()
Prosecco Cipriani
Cipriani Bellini to znany na całym świecie koktajl na bazie miąższu białej brzoskwini i brutalnego wina musującego. Zostało wynalezione w 1948 roku przez Giuseppe Cipriani z Harry's Bar w Wenecji i serwowane jest w każdym lokalu Cipriani na całym świecie. Świetny sposób na rozpoczęcie każdej imprezy lub niedzielny brunch! Cipriani Bellini charakteryzuje się eleganckimi, świeżymi i owocowymi aromatami ze zrównoważoną słodyczą i pachnącymi bąbelkami. Idealne o każdej porze, świetne jako aperitif.