Ciasto kokosowo-bezowe
Ciasto kokosowo-bezowe to przepis laktoowowegetariański na 10 porcji. Za 40 centów za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 28 g tłuszczu i łącznie 362 kalorie . Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny . 32 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się dobrze jako deser. Ten przepis z Allrecipes wymaga żółtek jaj, mąki, ekstraktu waniliowego i kokosa. Z wynikiem spoonacular wynoszącym 32% to danie nie jest takie super. Niemieckie ciasto rabarbarowe z bezą , bardzo kokosowe ciasto z bardzo kokosowym kremem maślanym i beza cytrynowa są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem formę do pieczenia o wymiarach 9x9 cali.
Ubij masło i 1/2 szklanki białego cukru, aż masa będzie lekka i puszysta. Dodaj żółtka.
Wymieszaj w misce mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Dodaj mieszankę mąki do mieszanki masła w dwóch partiach, na zmianę z mlekiem i wanilią, zaczynając i kończąc mieszanką mąki.
Rozłóż na przygotowanej blasze.
Aby zrobić polewę: Ubijaj białka jajek na sztywną pianę; stopniowo dodawaj 1/2 szklanki białego cukru i ubijaj, aż białka jajek będą sztywne. Wmieszaj kokos. Nakładaj łyżką porcje na ciasto, wygładzając najlepiej, jak potrafisz.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż beza zacznie brązowieć, a wykałaczka włożona w środek ciasta będzie czysta, przez 30–35 minut.