Ciasto Kokosowe. Wilgotne. Szkliwione. Wegańskie

Ciasto Kokosowe. Wilgotne. Szkliwione. Wegańskie
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać ciasto kokosowe Bundt. Wilgotne. Szkliwione. Wegańskie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.15 za porcję. Jedna porcja zawiera 670 kalorii, 7G białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 113 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, es mleka kokosowego, mąki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Moist Pumpkin Bundt Cake, Moist Glazed Lemon Cake, oraz Wilgotne Wegańskie Ciasto Czekoladowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
To mój pierwszy post z przepisem na ciasto Bundt. Pewnie dlatego, że jeszcze kilka tygodni temu nie miałem patelni Bundt. A jeśli jest jedna rzecz, którą w rzeczywistości trzeba zrobić odpowiednie ciasto Bundt - jest to patelnia ciasto Bundt. Mój pierwszy tort Bundt: wegańskie ciasto kokosowe Bundt z błyszczącym glazury kokosowej skropione na górze. Wilgotna konsystencja o gąbczastej jakości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Jadalne Kwiaty Jako Dodatek, OpcjonalnieJadalne Kwiaty Jako Dodatek, Opcjonalnie
2
Podawać ciepłe i wilgotne, glazura błyszcząca i mokra - jak pokazano na moich zdjęciach. Można też podawać schłodzone i pozostawić ciasto do ujędrnienia, zyskując bogate ciało-lukier zmienia się w słodką, nieprzezroczystą, śnieżnobiałą aksamitno-maślaną konsystencję.Ta cała sprawa z ciastem Bundt wydaje mi się trochę podobna do lat 50-tych. I właśnie dlatego to uwielbiam. I jest dobry powód do retro nastroju ciasto Bundt inspires...In podziw Bundt Pan. Pomyśl o tym, oprócz popularnej "babeczki" - jakie wspólne pieczone dobro wymaga bardzo specjalnej patelni, aby je stworzyć? Ciasteczka i ciasta warstwowe mogą pracować w różnych kwadratowych lub okrągłych naczyniach do pieczenia - a Ładna wielofunkcyjna patelnia do chleba może zrobić wszystko, od chleba bananowego po chleb kanapkowy na zakwasie. Ale patelnia Bundt jest tak wyjątkowa - to naprawdę własne wydarzenie do pieczenia. A pieczenie ciasta Bundt inspiruje retro, 1950 ' s Tea-time, uroczysty, towarzyski klimat, nie bez powodu..Historia ciasta/patelni Bundt. Choć mogłoby się wydawać, że Bundt pan został magicznie wynaleziony w kultowej amerykańskiej erze znanej jako "Lata 50-te" - tak nie było. Bundt pan został zastrzeżony w 1950 roku przez H. Davida Dalquista, założyciela Nordic Ware, z siedzibą w St.Louis Park, Minnesota. Faktyczne początki patelni w stylu Bundt sięgają drugiej strony świata-tak naprawdę Niemiec, Austrii i Węgier. Więc co wiesz, niesławny Amerykański Bundt Pan (jak większość naszych przodków) jest imigrantem.Właściwie Bundt pan / cake frenzy był bardzo wyprzedza swoje czasy. Jak te głupie-tastic Ciasto pops, żywności w-a-jar i zielone smoothies-trend "Bundt" był znakiem czasów - i wystąpił za pośrednictwem niektórych przebiegły marketing zmieszany z niektórych poważnych 1950 ' s word-of-mouth odwołania. Możesz podziękować kobietom z lat 50. za nadanie tym trendom nóg. Była to era partii Tupperware. Ciasta Bundt były kolejnym gorącym trendem krążącym po okolicznych kręgach społecznych. Ciągle wyobrażam sobie sceny z Pleasantville i pomocy.Po prostu to widzę .. "panie, które jedzą obiad" popijają herbatę i kawę w kwiecistych pastelowych sukienkach, włosy przeczesane sztywnymi włosami-spryskane zewnętrznymi pętlami - mroźna różowa szminka na ich podnieconych ustach, gdy wymieniały przepisy na ciasta Bundt i chwaliły się, ile plastrów ich autorskiego przepisu Bundt zjadł ich mąż po kolacji. Gdyby tylko te panie miały Pinteresta.Ale ponieważ media społecznościowe były jeszcze za pół wieku, musimy podziękować big business za rozpalenie Bunt Cake frenzy. Tendencja ta została zapoczątkowana, gdy Pillsbury sponsorował ciasto Bundt Cookoff - również mniej więcej w tym czasie ciasto funtowe (które wszyscy już znali i kochali) gotowano na patelni Bundt i umieszczano na stronach książki kucharskiej Good Housekeeping. Bum. Bundt urodził się w kulturze amerykańskiej.(Historia Bundt poprzez foodtimeline) i tendencja Bundt trwa. Mój post jest tego dowodem.Muszę przyznać, że jest coś uroczego w torcie Bundt. Miękkie grzbiety w cieście, charakterystyczny kształt pączka, idealny do łatwego, jednolitego krojenia. Atrakcyjne smukłe linie ciasta, które pozwalają glazurowany lukier topić się i zwijać, płynąc w lśniącej kałuży cukru. Więc dość Bundt paplanina panie (i chłopaki-yay do jak czasy zmieniły się w kuchni), pozwala pop Bundt w piekarniku, stromy trochę herbaty, zaparzyć trochę czarnej kawy, położyć nasz najlepszy lniany obrus i podkręcić wersję Chordettes Mister Sandman .. Bung, bung, bung, bung, bung, bung, bung, bung, bung, bung, bung, bung.Wegańskie ciasto kokosowe Bundt z glazurą Kokosowąmakes One Bundt z glazurą
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Chleb BananowyChleb Bananowy
Bochenek ChlebaBochenek Chleba
Przygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, RozmrożonegoPrzygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Pokroić Na KawałkiPokroić Na Kawałki
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Jadalne Kwiaty Jako Dodatek, OpcjonalnieJadalne Kwiaty Jako Dodatek, Opcjonalnie
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Ciasto: wytrawne: 3 szklanki białej mąki organicznej1 łyżeczka cynamonu1 łyżka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody do pieczenia1 łyżeczka soli1 szklanka drobnych płatków kokosowych, niesłodzonewet:1 szklanka cukru organicznego1 / 4 szklanki syropu klonowego1 / 3 szklanki zmiękczonego oleju kokosowego z pierwszego tłoczenia1 łyżka ekstraktu waniliowego1 1/4 szklanki pełnotłustego mleka kokosowego1 / 2 szklanki wody2 łyżki nasion lnu + 1/2 szklanki wody1 łyżeczka octu jabłkowego
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Gorącej Soli2 łyżeczki Gorącej Soli
Płatki KokosowePłatki Kokosowe
Olej KokosowyOlej Kokosowy
Siemię LnianeSiemię Lniane
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów MiodowychOpcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
4
Glazura kokosowa:1 szklanka organicznego cukru pudru1 / 2 szklanki płatków kokosowych, niesłodzonychkilka rozprysków resztek mleka kokosowego (lub mleka sojowego) 2-3 łyżki oleju kokosowego z pierwszego tłoczenia, zmiękczony1 łyżka soku z cytryny (opcjonalnie)szczypta soli + kilka kropli ekstraktu waniliowego
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
Płatki KokosowePłatki Kokosowe
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Olej KokosowyOlej Kokosowy
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
SoymilkSoymilk
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
5
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Nasmaruj patelnię z pierwszego tłoczenia olejem kokosowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej KokosowyOlej Kokosowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Jadalne Kwiaty Jako Dodatek, OpcjonalnieJadalne Kwiaty Jako Dodatek, Opcjonalnie
7
Połącz suche składniki w dużej misce do mieszania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
8
Żwawo wymieszać nasiona lnu z 1/2 szklanki wody i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Siemię LnianeSiemię Lniane
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
9
Delikatnie ubić mokre składniki-wszystkie z wyjątkiem mieszanki lnu i octu jabłkowego. Chcesz, aby twój dziewiczy olej kokosowy był wystarczająco miękki, aby płynnie wtopić się w inne składniki - wszystko powinno mieć temperaturę pokojową.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Gorącej Soli2 łyżeczki Gorącej Soli
Olej KokosowyOlej Kokosowy
Siemię LnianeSiemię Lniane
10
Złożyć mieszaninę lnu na mokre składniki. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.&. Złóż suchą mieszaninę na mokro. Aż będzie gładko. Następnie złóż ocet jabłkowy na koniec - jest OK, jeśli jest schłodzony.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Gorącej Soli2 łyżeczki Gorącej Soli
Siemię LnianeSiemię Lniane
11
Wlać mieszaninę do patelni Bundt.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Jadalne Kwiaty Jako Dodatek, OpcjonalnieJadalne Kwiaty Jako Dodatek, Opcjonalnie
12
Piec w temperaturze 350 stopni przez 50-60 minut lub do momentu, gdy wierzch będzie bąbelkowy i rumiany-w razie potrzeby użyj testu wykałaczki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
13
Pozostawić do ostygnięcia dobry 20 minut przed próbą usunięcia ciasta z patelni. odstawić do ostygnięcia.1
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
14
Ubij razem swoją glazurę kokosową. Możesz dostosować podstawowe składniki, aby pasowały do cienkiej lub grubej glazury. Należy pamiętać, że ponieważ używasz oleju kokosowego, glazura będzie jędrne po schłodzeniu - więc jest OK, jeśli wydaje się wodnisty lub oleisty po wylaniu na ciasto Bundt.1
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej KokosowyOlej Kokosowy
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
15
Wlać glazury na wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
16
Podawać ciepłe i "mokre" lub schłodzić w lodówce i podawać chłodne i maślane.Szczęśliwego Bundingu! Jaki jest Twój ulubiony przepis na ciasto Bundt?Potrzebujesz patelni Bundt? - >Patelnie Do Ciast Bundt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Jadalne Kwiaty Jako Dodatek, OpcjonalnieJadalne Kwiaty Jako Dodatek, Opcjonalnie

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo2 łyżeczki gorącej soli2 łyżeczki gorącej soli12 łyżeczki czosnku w proszku1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogroch fioletowygroch fioletowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreolody waniliowe i dodatkowe orzechy pekanlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekan33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaes resztek mleka kokosowego (lub mleka sojowego)es resztek mleka kokosowego (lub mleka sojowego)791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweolej kokosowy z pierwszego tłoczenia, zmiękczonyolej kokosowy z pierwszego tłoczenia, zmiękczony23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaolej kokosowy z pierwszego tłoczenia, zmiękczonyolej kokosowy z pierwszego tłoczenia, zmiękczony23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calanasiona lnu + 1/2 szklanki wodynasiona lnu + 1/2 szklanki wody2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepełnotłuste mleko kokosowepełnotłuste mleko kokosowe8krewetki i żyłkiTeraz to całe ciasto Bundt wydaje mi się trochę 1950 ' s dla mnie. I właśnie dlatego to uwielbiam. I jest dobry powód do nastroju retro ciasto Bundt inspirujeTeraz to całe ciasto Bundt wydaje mi się trochę 1950 ' s dla mnie. I właśnie dlatego to uwielbiam. I jest dobry powód do nastroju retro ciasto Bundt inspiruje12 łyżeczki czosnku w proszkusok z cytryny (opcjonalnie)sok z cytryny (opcjonalnie)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podaniaczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podania2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweekologiczny cukier puderekologiczny cukier puder1szczyptaszczypta soli + 3 krople ekstraktu waniliowegoszczypta soli + 3 krople ekstraktu waniliowego1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosól do obramowania szkłasól do obramowania szkła2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukier ekologicznycukier ekologiczny1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepłatki kokosowe niesłodzonepłatki kokosowe niesłodzone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobne płatki kokosowe, niesłodzonedrobne płatki kokosowe, niesłodzone12 łyżeczki czosnku w proszku(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweekologiczna biała mąkaekologiczna biała mąka8krewetki i żyłkiA tendencja Bundtów trwa. Mój post jest tego dowodemA tendencja Bundtów trwa. Mój post jest tego dowodem
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn