Ciasto kokosowe cioci Connie
Need a deser wegetariański? Ciasto kokosowe cioci Connie może być świetnym przepisem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 582 kalorie. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Ten przepis od Allrecipes ma 5 fanów. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, kokos, stałe skracanie warzyw i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto kokosowe cioci Connie, Ciasto marchewkowo-Kokosowe cioci ady, oraz Ciasteczka owsiane Kokosowe cioci Myrtle.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C).
Nasmaruj 10-calową patelnię.
Mąkę, sól i sodę wymieszać w misce.
Beat 1 1/2 Puchar masła i 3 szklanki cukru z mikserem elektrycznym w dużej misce, aż lekkie i puszyste. Mieszanina powinna być zauważalnie jaśniejsza.
Ubij jajka jeden po drugim do mieszanki masła, pozwalając każdemu jajku całkowicie wymieszać przed dodaniem następnego. Ubij śmietanę i 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego z ostatnim jajkiem.
Stopniowo mieszaj mieszaninę mąki w mieszaninę jaj, mieszając aż do momentu włączenia.
Złożyć w 7 uncji płatków kokosowych, mieszanie wystarczy równomiernie połączyć.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 90 minut. Schłodzić na patelni przez 10 minut przed wyjęciem do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.
Mleko i skrobię kukurydzianą ubić w rondlu na średnim ogniu, aż mieszanina stanie się bardzo gęsta, stale mieszając, około 5 minut; odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Ubij 1 szklankę cukru, 1/2 szklanki masła i skracaj mikserem elektrycznym w misce, aż mieszanina będzie gładka i kremowa.
Ubij schłodzoną pastę mleczną i 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego do mieszaniny cukru, aby uzyskać lekki i kremowy lukier.
Rozłóż lukier na całkowicie schłodzone ciasto i posypać pozostałe 3 1/2 uncji płatków kokosowych na lukier.