Ciasto Kokosowe Bezglutenowe
Bezglutenowe ciasto kokosowe może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 648 kalorii, 11g białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.57 za porcję. Jeśli masz mąkę migdałową, jajka, złoty rum i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort trójwarstwowy (surowy, bezglutenowy, wegański, sojowy, niskosłodzony), Bardzo Jagodowe Ciasto Warstwowe-Bezglutenowe, oraz Bezglutenowe Ciasto Waniliowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Schłodzić miskę miksera stojącego i mocowania trzepaczki lub dużą metalową miskę i ubijaki przez co najmniej 15 minut.
W małym rondlu na umiarkowanym ogniu, doprowadzić 1 szklankę śmietany na wolnym ogniu.
Przełożyć białą czekoladę do średniej żaroodpornej miski, zalać gorącą śmietaną i ubić na gładką masę.
Ostudzić w temperaturze pokojowej, aż lekko zgęstnieje, około 1 godziny.
W schłodzonej misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczki, ubić pozostałe 2 szklanki śmietany z umiarkowanie dużą prędkością, aż trzepaczka pozostawia ślady, ale śmietana nie trzyma miękkich szczytów, 6 do 8 minut. Wyłączyć mikser, następnie dodać mieszaninę białej czekolady i ubić tylko do sztywnych szczytów zaczynają tworzyć, o 5 minut. (Nie przegotuj, bo krem się zsiadnie.) Przechowywać w lodówce do firmy, około 3 godzin. (Lukier może być wykonany z przodu i schłodzony, pokryty, do 8 godzin.)
Podczas gdy lukier chłodzi, zrobić ciasto
Rozgrzej piekarnik do 177°. dno linii ciasta patelnie z pergaminem.
W dużej misce, ubić razem mąki migdałowe i Kokosowe.
W misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczki, ubić żółtka z dużą prędkością, aż będą bladożółte i puszyste, 2 do 3 minut. Zmniejszyć prędkość do umiarkowanie niskiej i ubić w rumie i wszystko, ale 1 łyżka cukru cukierniczego. Zeskrobać miskę, a następnie zwiększyć prędkość do wysokiej i bić aż blady i gruby, o 1 minutę. Zmniejsz prędkość do niskiej i stopniowo dodawaj mieszankę mąki migdałowej i kokosowej, skrobając miskę i składając ręcznie w ostatniej z mąki. Odstawić.
W czystej suchej misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczki, ubijaj białka na umiarkowanej prędkości, aż będą bardzo spienione, około 1 minuty. Ubij śmietanę z kamienia nazębnego, soli i pozostałej 1 łyżki cukru cukierniczego. Zwiększ prędkość do umiarkowanie wysokiej i ubijaj, aż białe utrzymają sztywne szczyty, około 2 minut. Złóż 1 szklankę ubitych białek do mieszaniny żółtkowej, aby rozjaśnić, a następnie delikatnie złóż pozostałe białka. Podzielić ciasto między Patelnie, wygładzanie blaty, i piec, aż warstwy są złocisto brązowy i wykałaczka włożona w centrum wychodzi czysty, 20 do 25 protokół. Odwrócić patelnie na stojaki z drutu i ostudzić całkowicie, co najmniej 1 godzinę. Uruchom nóż wokół warstw ciasta poluzować, odwrócić na stojaku, i odkleić pergamin.
Ciasto warstwowe, za pomocą 1 szklanki lukier między każdą warstwą, a następnie mróz góry i boki z pozostałym lukrem. Na lukier naciśnij płatki kokosowe. Przechowywać w lodówce, aż lukier jest firma, co najmniej 3 godziny lub na noc.
Aby utrzymać płytkę w czystości podczas lukier ciasto, tuck 4 (3-cal szerokości) paski pergaminu pod krawędzią ciasta. Zdejmij pergamin tuż przed podaniem.