Ciasto Kokosowe Angel Food
Coconut Angel Food Cake może być tylko deser, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 206 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soli, białka jaja, wióry kokosowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Ciasto Kokosowe Angel Food, Ciasto Kokosowe Angel Food, oraz Ananasowo-Kokosowe Ciasto Anielskie.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 163°. ubić białka i sól w misce z mikserem elektrycznym na średnim, aż spieniony, o 2 protokół.
Dodaj śmietanę z kamienia nazębnego. Beat aż miękkie szczyty tworzą, o 5 minut. Zwiększ prędkość do wysokiej.
Dodać 1/2 szklanki cukru, 1 łyżkę na raz, aż białka tworzą miękkie, błyszczące szczyty. Ubić wanilią i sokiem z cytryny. W innej misce wymieszaj pozostałą 1/2 szklanki cukru z mąką. Przesiać 1/2 mieszanki cukru i mąki na białka; delikatnie, ale dokładnie złożyć do ciasta za pomocą dużej szpatułki. Powtórz dwa razy z pozostałą mieszaniną cukru i mąki. Złożyć w suchym kokosie w 2 partiach. Zeskrobać ciasto na 10-calową patelnię angel food Tube z wyjmowanym dnem. Gładki wierzch w równą warstwę.
Piec 35 minut lub do góry jest lekko rumiane i sprężyny ciasto z powrotem po naciśnięciu go. Odwróć patelnię do góry nogami i połóż się na szyjce szklanej butelki, aby ostygła. Uruchom nóż przeciwko wnętrzności patelni poluzować ciasto; usunąć patelnię. Poluzuj ciasto od spodu patelni; Odwróć na talerz. Pokrowiec z folią. Przechowywać w temperaturze pokojowej lub w lodówce.
Wszystkie składniki zagotować w średnim rondlu 1 minutę, aż lekko zgęstnieje.
Ochłoń. Przykryć; przechowywać w lodówce 1 godzinę. Przed podaniem posypać wierzch ciasta wiórkami kokosowymi.
Plastry podawać z 3 łyżkami sosu.