Ciasto Klonowo-piernikowe z solonym sosem Klonowo-karmelowym
Ciasto Klonowo-piernikowe z solonym sosem Klonowo-karmelowym może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.83 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 595 kalorii, 7G białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Udaj się do sklepu i odebrać pięć przypraw w proszku, syrop klonowy, soda oczyszczona, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj SOS Klonowo-karmelowy solony, Poszczególne Klon masło tarta chleb budynie z sosem Klon Karmel, oraz Płatki owsiane ciasto dyniowe z sosem Klonowo-karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieścić duży kawałek folii na powierzchni roboczej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
2
Połącz orzechy i syrop jabłkowy w ciężkiej średniej patelni (nie używaj nonstick) na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia, podrzucając do płaszcza. Gotować do momentu, gdy jest ciemny bursztyn i prawie gotowany i grubo okrywa orzechy, często rzucając, 3 do 3 i 1/2 minuty. Nakrętki zeskrobać na folię.Działa szybko z 2 widelcami, separatenuts.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop
Orzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Folia Aluminiowa
3
Posypać grubą solą. Fajne, aż jest ostre i twarde, około 1 hour.DO naprzód: Pekan można zrobić 1 dzień wcześniej.Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Gruboziarnista
Orzeszki Pekan
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka dwa 9-calowe ciasto średnica panswith 1 1/2-cala-wysokie boki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Połącz pierwsze 4 składniki w procesorze; dodaj imbir.Mieszamy, aż imbir zostanie drobno zmielony, około 1 minuty. Za pomocą miksera, ubić cukier klonai masło w dużej misce, aż puszyste. Beat ineggs 1 na raz (ciasto może wyglądać zsiadłe).Wymieszać 3/4 szklanki gorącej wody i melasymała miska. Wytrawne składniki ubić na przemian w 4 dodatkach z mieszanką melasy w 3 dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa
Masło
Imbir
Syrop Klonowy
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
3
Podziel ciasto między przygotowanymi patelniami (po około 21/2 szklanek każda).
4
Piec, aż testerwłożony do środka wyjdzie czysty, 30-32 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojakach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Połączyć crème fraîche, śmietana, i oba cukry w dużej misce. Używając miksera elektrycznego, ubijaj aż będzie bardzo gruby i sztywny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
2
Cut wokół boków patelni poluzować cakelayers; włączyć na stojaki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Umieścić 1 cakelayer na talerzu.
4
Rozprowadzić 1 1/3 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
5
Mżawka z 3 łyżkami karmelsauce. Wierzch drugą warstwą ciasta.
6
Rozsiewanie lukier płynnie nad wierzchem ispód ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
7
Mżawka wierzch ciasta z sosem 3 łyżki. Przykryć kopułą ciasta; schłodzić co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: może być wykonany1 dzień wcześniej; przechowywać schłodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
8
Odstawić na roomtemperatura 30 minut przed kontynuowaniem.
9
Pekan pokroić na kawałki lub pozostawić w całości.Po bokach ciasta wcisnąć orzechy pekan do lukru.