Ciasto Klonowo-Orzechowe

Ciasto Klonowo-Orzechowe
Need a deser wegetariański? Ciasto Klonowo-orzechowe może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 1036 kalorii, 13g białka, oraz 82g tłuszczu każdy. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, orzechy włoskie w syropie, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Klonowo-Orzechowe, Ciasto Klonowo-Orzechowe, oraz Ciasto Klonowo-Orzechowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ubij białka i cukier klonowy w żaroodpornej misce ustawionej na rondlu z gotującą się wodą (nie pozwól miski dotykać wody), aż mieszanina będzie ciepła i cukier się rozpuści, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier KlonowyCukier Klonowy
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Wyjmij miskę z patelni i ubijaj mikserem na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty, około 5 minut. Ubij masło kilka kawałków na raz, a następnie kontynuuj ubijanie, aż będzie gładkie. (Nie martw się, jeśli mieszanina wygląda na oddzielony na początku; keep beating i będzie się razem.) Beat in the maple extract.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z KlonuEkstrakt Z Klonu
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Złóż ciasto: Poke otwory na wszystkich wierzchołkach 2 warstw ciasta za pomocą wykałaczki. Łyżka zarezerwowanego syropu orzechowego nad ciastami, pozwalając mu zanurzyć się w otworach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
4
Grubo posiekać orzechy włoskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
5
Przenieść 1 szklanka lukier do średniej miski; złożyć posiekane orzechy. Na talerzu wyłożyć 1 warstwę ciasta i na wierzchu rozprowadzić lukier orzechowy. Wierzch drugą warstwą ciasta. Przykryj całe ciasto pozostałym lukrem klonowym. Udekoruj więcej orzechów włoskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. masło dwa 9-calowe okrągłe patelnie ciasto i linii DNA z pergaminem papieru; masło pergamin i kurzu patelnie z mąką, tapping się nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną CzekoladąZiarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Wymieszać 3 szklanki mąki, proszku do pieczenia i soli w misce do połączenia. Beat 2 kije masło i cukier w dużej misce z mikserem na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste, o 3 protokół. Zmniejsz prędkość miksera do średniej; ubijaj jajka, po jednym na raz, skrobając misę w razie potrzeby. Beat in the vanilla. (Mieszanina może wyglądać rozdzielone w tym momencie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(Keebler)(Keebler)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Wymieszaj 1/2 szklanki wody ze śmietaną w płynnej miarce lub misce. Ubić mieszaninę mąki do mieszaniny masła w 3 partiach, naprzemiennie z mieszaniną śmietany, zaczynając i kończąc na mące, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Podzielić ciasto między przygotowanymi patelniami.
10
Piec, aż ciasto będzie lekko złociste na wierzchu, a centra sprężyste po naciśnięciu, 25 do 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
11
Przenieść do stojaków i ostudzić 10 minut, a następnie uruchomić nóż wokół krawędzi patelni i obrócić ciasta na stojaki do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
12
Usunąć pergamin. Przyciąć szczyty ciasta z długim ząbkowanym nożem, aby je poziom, w razie potrzeby.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
13
Zdjęcia Levi Brown
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia8
Magazyn