Ciasto Klonowo-Orzechowe
Ciasto Klonowo-orzechowe to bezmleczne i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.0 za porcję. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 6G białka, oraz 13g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mąki pekan, brandy, syrop klonowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Vermont Maple-Pecan Cake, Ciasto orzechowe z lukrem klonowym, oraz Klonowo-Orzechowe Duńskie Ciasto Kawowe.
Instrukcje
Masło i mąka 9-calowa patelnia na ciasto z wyjmowaną obręczą. W misce wymieszaj mąkę uniwersalną, mąkę pekan, proszek do pieczenia i sól.
W małej misce wymieszaj żółtka, syrop klonowy, olej z orzechów pekan i brandy.
Wlać do mieszanki mąki; wymieszać do połączenia.
W dużej misce, mikserem, ubijamy białka, aż uformują się miękkie szczyty. Ubić w cukrze, łyżkę na raz, i nadal bić, aż błyszczący, o 2 protokół. Wymieszać jedną czwartą mieszaniny białka jaj do mieszaniny żółtka.
Zeskrobać do pozostałej mieszaniny białka jaja i złożyć delikatnie.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w piekarniku 350, aż ciasto wróci po lekko wciśniętym środku, 30 do 35 minut.
Przełożyć na patelni do stojaka i ostudzić około 1 godziny.
Ciasto przeciąć na pół poziomo i umieścić dolną warstwę na talerzu ciasta.
Na dolnej warstwie rozłóż połowę lukru serowo-klonowego; na wierzchu pozostałą warstwę.
Pozostałą lukier rozprowadzić na wierzchu (boki pozostawić nagie).
Posypać posiekanymi orzechami pekan.