Ciasto Klonowo-Orzechowe

Ciasto Klonowo-Orzechowe
Ciasto Klonowo-orzechowe to bezmleczne i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.0 za porcję. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 6G białka, oraz 13g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mąki pekan, brandy, syrop klonowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Vermont Maple-Pecan Cake, Ciasto orzechowe z lukrem klonowym, oraz Klonowo-Orzechowe Duńskie Ciasto Kawowe.

Instrukcje

1
Masło i mąka 9-calowa patelnia na ciasto z wyjmowaną obręczą. W misce wymieszaj mąkę uniwersalną, mąkę pekan, proszek do pieczenia i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
MasłoMasło
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
W małej misce wymieszaj żółtka, syrop klonowy, olej z orzechów pekan i brandy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KlonowySyrop Klonowy
żółtko Jajażółtko Jaja
Olej Z Orzechów PekanOlej Z Orzechów Pekan
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wlać do mieszanki mąki; wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
W dużej misce, mikserem, ubijamy białka, aż uformują się miękkie szczyty. Ubić w cukrze, łyżkę na raz, i nadal bić, aż błyszczący, o 2 protokół. Wymieszać jedną czwartą mieszaniny białka jaj do mieszaniny żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Zeskrobać do pozostałej mieszaniny białka jaja i złożyć delikatnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
6
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec w piekarniku 350, aż ciasto wróci po lekko wciśniętym środku, 30 do 35 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Przełożyć na patelni do stojaka i ostudzić około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Zdjąć obręcz patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Ciasto przeciąć na pół poziomo i umieścić dolną warstwę na talerzu ciasta.
11
Na dolnej warstwie rozłóż połowę lukru serowo-klonowego; na wierzchu pozostałą warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier Z Serem śmietankowymLukier Z Serem śmietankowym
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Syrop KlonowySyrop Klonowy
12
Pozostałą lukier rozprowadzić na wierzchu (boki pozostawić nagie).
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
13
Posypać posiekanymi orzechami pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzechów PekanKawałki Orzechów Pekan
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Magazyn