Ciasto kawowe z rodzynkami i maślanką
Ciasto kawowe z rodzynkami i maślanką to przepis laktoowowegetariański na 15 porcji. To śniadanie ma 449 kalorii , 6 g białka i 13 g tłuszczu na porcję. Za 48 centów za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką orzechy, brązowy cukier, brązowy cukier i kilka innych składników, możesz go zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 50 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 34% , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy obejmują Ciasto kawowe z maślanką , Ciasto korzenne z ananasem i marchewką oraz Ciasto dyniowo-rodzynkowe .
Instrukcje
W misce wymieszaj pierwsze pięć składników, aż mieszanina będzie miała konsystencję grubych okruchów; odstaw.
W osobnej misce utrzyj masło i cukier.
Dodawaj jajka jedno po drugim, dobrze ubijając po dodaniu każdego.
Wymieszaj suche składniki; dodawaj do kremowej mieszanki na przemian z maślanką. Wymieszaj z rodzynkami.
Rozłóż połowę ciasta na natłuszczonej blaszce do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali.
Posyp połową mieszanki kruszonki. Ostrożnie rozprowadź pozostałą porcją ciasta i posyp pozostałą mieszanką kruszonki.
Piec w temperaturze 350° przez 35–40 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka ciasta będzie czysta.