Ciasto kawowe z rabarbarem i maślanką
Ciasto kawowe z rabarbarem i maślanką zajmuje od początku do końca około 55 minut . Ten wegetariański przepis na lakto ovo serwuje 9 dań i kosztuje 47 centów za porcję . Jedna porcja zawiera 232 kalorie , 4 g białka i 12 g tłuszczu . Udaj się do sklepu i kup cukier, masło, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 28 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Niektórym to śniadanie bardzo smakowało. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 23% , to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto z maślanką z jeżynami i rabarbarem , Ciasto z maślanką cytrynową i rabarbarem oraz Ciasto kawowe z rabarbarem .
Instrukcje
W małej misce połącz rabarbar i 1/4 szklanki cukru; odłożyć na bok.
W dużej misce utrzyj masło z pozostałym cukrem na jasną i puszystą masę.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wymieszać z wanilią.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną; dodawać do ubitej masy na zmianę z maślanką, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Włóż rabarbar.
Wlać do natłuszczonej formy 9-calowej. kwadratowa forma do pieczenia.
Połącz brązowy cukier i cynamon; posypać ciasto.
Piec w temperaturze 350°C przez 25-30 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Wino Porto, Moscato Dasti
Ciasto kawowe bardzo dobrze komponuje się z kremową sherry, porto i winem porto. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.