Ciasto kawowe z kwaśną śmietaną wypełnione żurawiną z pomarańczową glazurą
Ciasto kawowe z kwaśną śmietaną wypełnione żurawiną z pomarańczową glazurą może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 50 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 342 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Udaj się do sklepu i odebrać cukier puder, cukier granulowany, wanilia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Śmietankowy tort kawowy z brązową glazurą maślaną, Ciasto Kawowe Żurawinowo-Śmietankowe, oraz Ciasto Kawowe Z Kwaśną Śmietaną Żurawinową.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. smar lub spray 12-cup karbowany tube ciasto pan.
W robocie kuchennym umieść składniki napełniające. Przykryć; procesować do drobno posiekanego. Odstawić. W dużej misce, wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól, aż dobrze wymieszać; odstawić.
W innej dużej misce, beat granulowany cukier, masło, wanilia i jajka z mikserem elektrycznym na średniej prędkości 2 protokół, skrobanie miski od czasu do czasu. Ubij około jednej czwartej mieszaniny mąki i śmietany na raz na przemian do mieszaniny cukru na małej prędkości, aż do wymieszania.
Rozłóż połowę ciasta (około 3 filiżanek) na patelni; łyżka nadzienia żurawinowego na cieście (nie dotykaj nadzienia z boku patelni). Top z pozostałym cieście; rozprowadzić równomiernie.
Piec 55 do 65 minut lub do wykałaczki włożonej w pobliżu centrum wychodzi czysty. Schłodzić 10 minut w patelni na stojaku chłodzącym.
Wyjąć z patelni do regału chłodzącego. Fajne 20 minut. W małej misce, wymieszać składniki glazury, aż wystarczająco cienkie, aby mżawka.
Mżawka nad ciastem kawowym.
Podawać na ciepło lub chłodno.