Ciasto kawowe z jagodami i kwaśną śmietaną

Ciasto kawowe z jagodami i kwaśną śmietaną
Blueberry Sour Cream Coffee Cake to wegetariańskie śniadanie laktoovo . Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 17 g tłuszczu i łącznie 349 kalorii . Za 64 centy za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 12 osób. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Ten przepis z Taste of Home wymaga brązowego cukru, jajek, cukru i masła. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Apple Nut Sour Cream Coffee Cake , Sour Cream Coffee Cake i Blueberry Coffee Cake .

Instrukcje

1
W dużej misce utrzyj masło i cukier, aż masa będzie lekka i puszysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (3 Uncje) Miękkich Biszkoptów (w Sumie 24) W Całości, Przyciętych Tak, Aby Zmieściły Się Na Patelni (opcjonalnie)1 Opakowanie (3 Uncje) Miękkich Biszkoptów (w Sumie 24) W Całości, Przyciętych Tak, Aby Zmieściły Się Na Patelni (opcjonalnie)
Ryba W Galaretce I Robaki (opcjonalnie)Ryba W Galaretce I Robaki (opcjonalnie)
2 łyżki Tequili (opcjonalnie)2 łyżki Tequili (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)
2
Dodaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wbij wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
24 Całe Orzechy Laskowe, Uprażone I Bez Skórki24 Całe Orzechy Laskowe, Uprażone I Bez Skórki
Wskazówki Dotyczące Ciasta: #5 Okrągły I #352 LiściowyWskazówki Dotyczące Ciasta: #5 Okrągły I #352 Liściowy
3
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; dodawaj do ubitej masy na zmianę ze śmietaną, dokładnie ubijając po dodaniu każdego dodatku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(uniwersalne Zastosowanie Również)(uniwersalne Zastosowanie Również)
1/4 Funta Grzybów Shiitake, Pokrojonych W Plasterki1/4 Funta Grzybów Shiitake, Pokrojonych W Plasterki
1/2 Do 3/4 Szklanki Mąki Pełnoziarnistej1/2 Do 3/4 Szklanki Mąki Pełnoziarnistej
2 łyżki Wody, Plus Dodatkowa Ilość W Razie Potrzeby2 łyżki Wody, Plus Dodatkowa Ilość W Razie Potrzeby
4
Włóż jedną trzecią ciasta do natłuszczonej i posypanej mąką formy o średnicy 10 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wiązka RzeżuchyWiązka Rzeżuchy
5
Wymieszaj brązowy cukier, mąkę i cynamon; posyp połowę ciasta. Na wierzch połóż połowę jagód. Powtórz warstwy. Na wierzch nałóż resztę ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Cienkich Plasterków Obranych świeżych Nektarynek2 Szklanki Cienkich Plasterków Obranych świeżych Nektarynek
Pokrojony W Kostkę Jednodniowy Chleb Francuski Lub Chleb Na Zakwasie (1-calowe Kawałki)Pokrojony W Kostkę Jednodniowy Chleb Francuski Lub Chleb Na Zakwasie (1-calowe Kawałki)
Maleńkie Tarty W Czerwonej PanierceMaleńkie Tarty W Czerwonej Panierce
1/2 Do 3/4 Szklanki Mąki Pełnoziarnistej1/2 Do 3/4 Szklanki Mąki Pełnoziarnistej
6
Piecz w temperaturze 350° przez 55-65 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudź przez 10 minut przed wyjęciem z formy na kratkę, aby całkowicie ostygło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Pokrojonego W Kostkę Sera Provolone (1/2 Cala)1 Szklanka Pokrojonego W Kostkę Sera Provolone (1/2 Cala)
Bezpestkowa, Nadająca Się Do Smarowania JeżynaBezpestkowa, Nadająca Się Do Smarowania Jeżyna
Biszkopty Po LewejBiszkopty Po Lewej
Wiązka RzeżuchyWiązka Rzeżuchy
7
Wymieszaj składniki polewy i polej nią ciepłe ciasto kawowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie Mieszanki Diabelskiej Karmy Lub Ciasta Czekoladowego (normalny Rozmiar)1 Opakowanie Mieszanki Diabelskiej Karmy Lub Ciasta Czekoladowego (normalny Rozmiar)
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Magazyn