Ciasto kawowe z jagodami i kwaśną śmietaną
Blueberry Sour Cream Coffee Cake to wegetariańskie śniadanie laktoovo . Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 17 g tłuszczu i łącznie 349 kalorii . Za 64 centy za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 12 osób. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Ten przepis z Taste of Home wymaga brązowego cukru, jajek, cukru i masła. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Apple Nut Sour Cream Coffee Cake , Sour Cream Coffee Cake i Blueberry Coffee Cake .
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło i cukier, aż masa będzie lekka i puszysta.
Dodaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wbij wanilię.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; dodawaj do ubitej masy na zmianę ze śmietaną, dokładnie ubijając po dodaniu każdego dodatku.
Włóż jedną trzecią ciasta do natłuszczonej i posypanej mąką formy o średnicy 10 cali.
Wymieszaj brązowy cukier, mąkę i cynamon; posyp połowę ciasta. Na wierzch połóż połowę jagód. Powtórz warstwy. Na wierzch nałóż resztę ciasta.
Piecz w temperaturze 350° przez 55-65 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudź przez 10 minut przed wyjęciem z formy na kratkę, aby całkowicie ostygło.
Wymieszaj składniki polewy i polej nią ciepłe ciasto kawowe.