Ciasto kawowe z cynamonem i orzechami włoskimi
Ciasto kawowe cynamonowo-orzechowe wymaga około 1 godziny i 10 minut od początku do końca. Za 73 centy za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 9 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 24 g tłuszczu i łącznie 288 kalorii . Mieszanka zmielonego cynamonu, mąki, orzechów włoskich i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 4 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Sprawdza się dobrze jako śniadanie. Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 34% , to danie nie jest tak wybitne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Ciasto kawowe gruszkowo-orzechowe , Ciasto kawowe malinowo-orzechowe i Ciasto kawowe cynamonowo-bezjajeczne .
Instrukcje
W dużej misce ubij tłuszcz i cukier, aż masa będzie lekka i puszysta.
Dodaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wbij wanilię.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól; dodawaj do ubitej masy na zmianę z mlekiem, dokładnie ubijając po dodaniu każdego składnika.
Przenieś do natłuszczonej kwadratowej formy do pieczenia o wymiarach 9 cali. W małej misce wymieszaj mąkę, cukier i cynamon; pokrój w masło, aż mieszanka będzie przypominać grube okruszki. Wymieszaj z orzechami.
Piec w temperaturze 350° przez 55-60 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudzić na kratce.