Ciasto kawowe z cynamonem i orzechami włoskimi

Ciasto kawowe z cynamonem i orzechami włoskimi
Ciasto kawowe cynamonowo-orzechowe wymaga około 1 godziny i 10 minut od początku do końca. Za 73 centy za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 9 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 24 g tłuszczu i łącznie 288 kalorii . Mieszanka zmielonego cynamonu, mąki, orzechów włoskich i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 4 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Sprawdza się dobrze jako śniadanie. Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 34% , to danie nie jest tak wybitne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Ciasto kawowe gruszkowo-orzechowe , Ciasto kawowe malinowo-orzechowe i Ciasto kawowe cynamonowo-bezjajeczne .

Instrukcje

1
W dużej misce ubij tłuszcz i cukier, aż masa będzie lekka i puszysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Jagody, Maliny, Jeżyny I Pokrojone Truskawkiświeże Jagody, Maliny, Jeżyny I Pokrojone Truskawki
Ryba W Galaretce I Robaki (opcjonalnie)Ryba W Galaretce I Robaki (opcjonalnie)
6-1/2 Szklanki Zimnej Wody6-1/2 Szklanki Zimnej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozkruszone Miękkie Cukierki MiętoweRozkruszone Miękkie Cukierki Miętowe
2
Dodaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wbij wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Kwiaty Lawendy, MieloneSuszone Kwiaty Lawendy, Mielone
Wskazówki Dotyczące Ciasta: #5 Okrągły I #352 LiściowyWskazówki Dotyczące Ciasta: #5 Okrągły I #352 Liściowy
3
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól; dodawaj do ubitej masy na zmianę z mlekiem, dokładnie ubijając po dodaniu każdego składnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W 1/4-calowe PlasterkiKwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W 1/4-calowe Plasterki
Posypka Do PosypaniaPosypka Do Posypania
Wskazówki Dotyczące Ciasta-#5 Okrągłe IWskazówki Dotyczące Ciasta-#5 Okrągłe I
3 Duże Cebule, Starte3 Duże Cebule, Starte
4
Przenieś do natłuszczonej kwadratowej formy do pieczenia o wymiarach 9 cali. W małej misce wymieszaj mąkę, cukier i cynamon; pokrój w masło, aż mieszanka będzie przypominać grube okruszki. Wymieszaj z orzechami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Jednodniowy Chleb Francuski Lub Chleb Na Zakwasie (1-calowe Kawałki)Pokrojony W Kostkę Jednodniowy Chleb Francuski Lub Chleb Na Zakwasie (1-calowe Kawałki)
Chleb żytni Jasny, Czerstwy, Pokrojony W KostkęChleb żytni Jasny, Czerstwy, Pokrojony W Kostkę
Posypka Do PosypaniaPosypka Do Posypania
6-1/2 Szklanki Zimnej Wody6-1/2 Szklanki Zimnej Wody
Świeże Maliny I Dodatkowa Bita Polewa OpcjonalnieŚwieże Maliny I Dodatkowa Bita Polewa Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Bezpestkowych Owoców Jeżyny Do Smarowania1 Szklanka Bezpestkowych Owoców Jeżyny Do Smarowania
Rozkruszone Miękkie Cukierki MiętoweRozkruszone Miękkie Cukierki Miętowe
5
Posypać wierzch.
6
Piec w temperaturze 350° przez 55-60 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudzić na kratce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wytrzymałe, Zamykane Ponownie Torby PlastikoweWytrzymałe, Zamykane Ponownie Torby Plastikowe
Bezpestkowa, Nadająca Się Do Smarowania JeżynaBezpestkowa, Nadająca Się Do Smarowania Jeżyna
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia2
Magazyn