Ciasto Kawowe Jagodowe
Przepisów na śniadanie nigdy za wiele, więc wypróbuj ciasto kawowe z jagodami. Jedna porcja zawiera 96 kalorii, 2 g białka i 6 g tłuszczu. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 33 centy za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką mąkę, jagody, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 11%, to danie jest raczej złe. Wypróbuj Blueberry Boy Bait {Jagodowe ciasto kawowe}, Najlepsze ciasto kawowe z jagodami i Ciasto kawowe z jagodami, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Na ciasto, w dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę. Wbij jajko.
Połącz 1 szklankę mąki, proszek do pieczenia i sól; stopniowo dodawać do ubitej masy na zmianę z mlekiem.
Wymieszaj jagody z pozostałą mąką. Wymieszać jagody i serek śmietankowy z kremową masą (ciasto będzie gęste).
Przenieś do natłuszczonej formy o średnicy 8 cali. kwadratowe naczynie do pieczenia.
Do posypania, w małej misce wymieszaj mąkę i cukier.
Posiekaj masło, aż będzie kruche.
Piec w temperaturze 375°C przez 40-45 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy na drucianej kratce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetne opcje na ciasto kawowe. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Perrier-Jouet Grand Brut. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 57 dolarów.
![Perrier-Jouet Grand Brut]()
Perrier-Jouet Grand Brut
Uderzająca świeżość i żywotność kwiatowych i owocowych zapachów (żółtych owoców i świeżych owoców) zakorzenia się, zanim ustąpią subtelnym nutom wanilii i masła, nadając winu owocowy i spójny charakter. Najpierw pojawiają się nuty śliwki wiśniowej, cytryny i bergamotki, następnie ustępują miejsca kwiatom drzew owocowych, takich jak limonka i wiciokrzew. Następnie pojawiają się nuty masła, magdalenki i cukru waniliowego. Trwałe nuty grejpfruta, białych brzoskwiń, zielonych gruszek, jabłoni i zielonych orzechów laskowych dopełniają smaku.