Ciasto Kawowe Jabłkowe Z Sosem Z Brązowego Cukru
Ciasto z kawą jabłkową z sosem z brązowego cukru może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 622 kalorie, 8G białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, soda oczyszczona, krem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 28%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto Kawowe Jabłkowe Z Sosem Z Brązowego Cukru, Penny ' s Apple Brown Sugar Coffee Cake, oraz Apple & Brown Sugar Crumb Coffee Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Masło 9 calowy Okrągły ciasto pan lub 9 1/2 cala springform pan.
Za pomocą widelca, pracy mąki z brązowym cukrem i masłem w dużej misce, aż crumbly. Wymieszać z orzechami. Podzielić mieszaninę na pół. Równomiernie naciśnij połowę na dnie patelni, aby utworzyć skorupę.
Wymieszać sodę oczyszczoną, cynamon i sól do pozostałej mieszaniny okruchów, aż do wymieszania, a następnie zrobić studnię w centrum. W małej misce lekko ubić jajko z kwaśną śmietaną i wanilią, aż będzie gładkie.
Dodaj do mieszaniny mąki, mieszając tylko do połączenia. Złożyć w jabłkach.
Równomiernie rozprowadzić ciasto na mieszaninie okruchów.
Piec, aż tester ciasta włożony do środka wyjdzie dość czysty, około 1 godziny i 20 minut. Jeśli wierzch staje się zbyt brązowy przed upieczeniem ciasta, lekko ułożyć kawałek folii na wierzchu przez ostatnie 10 do 20 minut pieczenia. Schłodzić w patelni na stelażu.
Podawać z sosem z brązowego cukru. Ciasto utrzymuje się dobrze w temperaturze pokojowej przez jeden dzień. Pokryty, dobrze zamarza i łatwo się go ciąć, gdy jest jeszcze zamrożony.