Ciasto Kawowe Cytrynowo-Makowe Pull-Apart
Ciasto kawowe z cytryną i makiem może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 29 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 274 kalorie, 5G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz aktywne drożdże, sól, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Kawowe Cytrynowo-Makowe, Ciasto Kawowe Z Makiem Szkliwione Cytryną, oraz Grecki Jogurt Meyer Cytrynowy Mak Ciasto Kawowe.
Instrukcje
W dużej misce, wymieszać 4 szklanki mąki, 1/4 szklanki cukru, drożdże, sól, mleko i 1/2 szklanki roztopionego masła, aż dobrze wymieszane. Na lekko posypanej mąką powierzchni zagnieść ciasto przez 5 do 6 minut, dodając dodatkową mąkę, aż stanie się gładkie i nie będzie już lepkie. Smarować dużą miskę skracaniem lub natryskiwać sprayem do gotowania.
Umieścić ciasto w misce, obracając ciasto do smarowania wszystkich stron. Przykryć i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu 30 do 40 minut lub aż ciasto podwoi się w wielkości.
Tymczasem nasmaruj 10-filiżanką karbowaną tube cake pan ze skróceniem lub sprayem do gotowania. W małej misce wymieszaj 1/2 szklanki cukru, skórkę cytryny i mak.
Delikatnie wciśnij pięść do ciasta, aby spuścić powietrze; podziel na pół.
Rozwałkuj połowę ciasta na raz w linę o średnicy około 1 1/2 cala.
Wytnij każdą linę na 16 sztuk. Powrót kawałki ciasta do wysmarowanej miski; wrzucić delikatnie z 1/2 szklanki roztopionego masła, za pomocą rąk.
Posypać mieszanką maku na maślanym cieście; wrzucić delikatnie, aż dobrze pokryte. Kształtuj kawałki w kulki; umieść równomiernie na patelni. Przykryć i odstawić w ciepłym miejscu 20 do 30 minut lub do momentu, aż ciasto prawie podwoi się w wielkości (ciasto będzie po prostu dotrzeć do góry patelni).
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Piec 35 do 40 minut lub do głębokiego złotego koloru. Natychmiast umieść żaroodporny talerz do serwowania do góry nogami na patelni; obróć płytę i patelnię, aby usunąć chleb.