Ciasto Karmelowo-Jabłkowe Okruchy
Ciasto karmelowo-jabłkowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 283 kalorie, 2G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sok z cytryny, brązowy cukier, margarynę w sztyfcie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 16%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Batoniki Karmelowo-Jabłkowe, ciasto karmelowo-jabłkowe okruchy, oraz Ciasto Karmelowo-Jabłkowe Okruchy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, lekko łyżką 1 szklankę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Wymieszać 1 szklankę mąki i soli w misce; pokroić w 2 łyżki masła i skrócić blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Posypać powierzchnię wodą z lodem, 1 łyżka na raz; dodać ocet. Wrzucić widelcem, aż wilgotne i kruche (nie tworzą piłkę).
Naciśnij mieszankę delikatnie w 4-calowy okrąg na wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; przykryj dodatkową folią z tworzywa sztucznego.
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, do 12-calowego koła. Zamrozić 10 minut lub do momentu łatwego usunięcia folii.
Wyjmij 1 arkusz folii z tworzywa sztucznego; dopasuj ciasto do 9-calowej płyty ciasta pokrytej sprayem do gotowania.
Usuń górny arkusz folii. Wchodzisz krawędzie pod; flet. Dno ciasta wyłożyć kawałkiem folii; na folii ułożyć masę ciasta (lub suszoną fasolę).
Piec w 375 przez 15 minut lub aż krawędź jest lekko rumiane.
Wyjąć ciężarki do ciasta i folię; schłodzić na stojaku z drutu.
Aby przygotować nadzienie, rozpuść 1 łyżkę masła na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Połącz 1/2 szklanki brązowego cukru i cynamonu.
Dodać mieszaninę cukru i jabłka na patelni; gotować 5 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia; wymieszać 3 łyżki mąki i sok z cytryny. Łyżkę do przygotowanej Skórki.
Aby przygotować polewę, lekko łyżkę 1/4 szklanki mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Połączyć mąkę i 1/4 szklanki brązowego cukru w misce; pokroić w 2 łyżki masła blenderem do ciast lub 2 noży, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Syrop polać mieszanką jabłkową; polewać syropem.
Piec w 375 przez 30 minut lub do miękkości jabłek. Schłodzić na stojaku z drutu.