Ciasto karmelowo-jabłkowe

Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Caramel Apple Cake. Jedna porcja zawiera 533 kalorie , 8 g białka i 28 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 16 osób. Za 1,11 USD za porcję przepis ten pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobry wybór, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 2 godzin . Mieszanka orzechów włoskich, śmietany pół na pół, oleju canolan i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Halloween będzie jeszcze bardziej wyjątkowy dzięki temu przepisowi. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 40% , co nie jest takie super. Ciasto jabłkowe z polewą karmelową z brązowego cukru , Jesienne ciasto jabłkowe z polewą karmelową i Karmelowe ciasto jabłkowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj olej, cukier i jajka, aż do dokładnego połączenia się składników.
Wymieszaj mąkę, cynamon, sodę oczyszczoną, sól i gałkę muszkatołową; stopniowo dodawaj do kremowej mieszanki, aż się połączą. Wymieszaj z jabłkami, orzechami włoskimi i wanilią.
Wlać do natłuszczonej i posypanej mąką formy do pieczenia o średnicy 10 cali.
Piec w temperaturze 325° przez 1-1/2 godziny lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudzić w formie przez 10 minut przed wyjęciem na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
W małym, ciężkim rondlu, na średnio-niskim ogniu, gotuj i mieszaj brązowy cukier, śmietanę, masło i sól, aż cukier się rozpuści.
Przenieś do małej miski; ostudź do temperatury pokojowej. Ubij cukier puder do uzyskania gładkiej konsystencji; polej nim ciasto.
Jeśli chcesz, posyp orzechami włoskimi.