Ciasto karmelowo-dyniowe z lodami mielonymi
Ten przepis służy 8 i kosztuje 78 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 435 kalorii, 8G białka, oraz 22g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Mieszanka śmietany do ubijania, zmielony cynamon, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Lody Dyniowe Bez Ubijania dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać mąkę, cukier i sól w procesorze.
Dodaj masło i smalec; za pomocą włączania / wyłączania, przetwarzaj, aż powstanie gruba Mączka.
Dodać 2 łyżki wody lodowej i proces, aż wilgotne grudki tworzą, dodając więcej wody lodowej przez łyżeczki do herbaty, jeśli mieszanina jest sucha. Uformuj ciasto na dysk. Owinąć w plastik i przechowywać w lodówce 1 godzinę.
Rozwałkuj ciasto na mące do 12-calowej okrągłej powierzchni.
Przenieś do naczynia o średnicy 9 cali. Fold zwis pod; zagniatane krawędzie dekoracyjnie. Chill 1 godzina.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Piec skorupę, aż krawędzie zaczną brązowieć, naciskając skorupę z tyłu widelca, jeśli tworzą się pęcherzyki, około 15 minut. Lekko schłodzić. Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Wymieszaj cukier i 2 łyżki wody w średnim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło; gotować bez mieszania, aż cukier stanie się ciemny bursztyn, czasami wirując patelnię i szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta, około 7 minut (czas zależy od wielkości patelni).
Ubij na maśle 1 łyżkę na raz (mieszanka będzie bąbelkowa). Wymieszać w pół i pół i śmietanę, mieszając, aż wszystkie kawałki karmelu rozpuszczą się.
Ubić 2 całe jajka i 1 żółtko w dużej misce, aby wymieszać.
Ubić dynię, cynamon, imbir, goździki i sól. Stopniowo miksturę karmelową ubić na mieszankę dyniową.
Przenieść nadzienie do skorupy.
Piec do puffed i ustawić w centrum, o 50 protokół. Fajne ciasto na stojaku. Chill until cold. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Podawać z lodami mielonymi.