Ciasto Karmelowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta karmelowego. Ten przepis służy 8 i kosztuje 74 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 647 kalorii, 8G białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz vanillan ekstrakt, mąka, sól, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Karmelowe ciasto jogurtowe z lukrem karmelowym, Tort karmelowy z lukrem karmelowym, oraz Ciasto marchewkowe Poke Ciasto z solonym karmelem Cynamonowa glazura.
Instrukcje
Połącz kwaśną śmietanę z mlekiem.
Ubij masło na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie kremowe. Stopniowo dodawać cukier, dobrze ubijając.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Połączyć mąkę, proszek do pieczenia i sól; dodać do mieszaniny masła na przemian z mieszanką śmietany, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat ze średnią-niską prędkością aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać wanilią.
Wlać ciasto do 2 smarowane i mąki 9-calowe okrągłe patelnie ciasto.
Piec w temperaturze 350 przez 30 do 35 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut.
Wyjmij z patelni do stojaków z drutu i pozostaw do ostygnięcia 1 godzinę lub do całkowitego ostygnięcia.
Polewę karmelową rozprowadzić pomiędzy warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta.