Ciasto Karmelowe

Ciasto Karmelowe
Need a deser wegetariański? Ciasto karmelowe może być niesamowity przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 484 kalorie, 6G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mleko, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Karmelowe ciasto jogurtowe z lukrem karmelowym, Tort karmelowy z lukrem karmelowym, oraz Ciasto marchewkowe Poke Ciasto z solonym karmelem Cynamonowa glazura.

Instrukcje

1
1 Zrobić ciasto: Rozgrzej piekarnik do 177°. tłuszcz i mąka dwa okrągłe 9 przez 2-calowe patelnie do ciast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wlej około łyżki mąki do każdej z patelni i zwiń ją, dotykając, aż boki i dno zostaną całkowicie pokryte cienką warstwą mąki. Przechylić Patelnie i wyjąć nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
3
2 w dużej misce do mieszania dokładnie wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, solą i sodą oczyszczoną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
TrzepaczkaTrzepaczka
4
3 w oddzielnej dużej misce, ubić masło z mikserem elektrycznym, aż kremowy, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodaj cukier w miarach 1/2 szklanki, ubijając około 15 sekund po każdym dodaniu i skrobając boki miski, jeśli to konieczne, aż mieszanina rozjaśni się w kolorze i stanie się puszysta, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Dodać jajka i żółtka, po jednym na raz, i wanilię, ubijając przez 15 sekund po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
JajkoJajko
7
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny masła w trzecich, na przemian z dodatkami mleka. Aby uniknąć nadmiernego mieszania ciasta, mieszaj delikatnie drewnianą łyżką lub gumową szpatułką po każdym dodaniu, aż składnik zostanie po prostu włączony. Beat aż wszystkie składniki zostały włączone, a następnie tylko kilka pociągnięć dalej. Podzielić ciasto między patelnie ciasto i rozprowadzić szczyty równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
SzpatułkaSzpatułka
8
Piec, aż ciasto tester lub wykałaczka wyłoni czyste, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
9
Wyjmij z piekarnika i pozwól ciastom ostygnąć w patelniach na stojaku przez 10 minut, a następnie przesuń cienki nóż do parkowania wokół krawędzi patelni i odwróć ciasta. Obróć każde ciasto ponownie, aby jego zaokrąglony wierzch był zwrócony w górę i całkowicie schłodzić ciasto na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PiekarnikPiekarnik
1
Wlać mleko i 3 szklanki cukru do dużego, głębokiego, grubego dna garnka na średnim ogniu, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
GarnekGarnek
2
Dodać masło i sól, ubijając od czasu do czasu, aż masło się rozpuści. Gdy mieszanina po prostu simmers, odciąć ogień, ale zachować nad ciepłym palniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Do rondla wlać pozostały 1 szklankę cukru. Gotuj cukier na średnim ogniu, aż stanie się syropem, mieszając co jakiś czas drewnianą łyżką, gdy zacznie brązowieć, aż syrop cukrowy będzie równomiernie bursztynowy, od 5 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
CukierCukier
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Wlej syrop do ciepłej mieszanki mlecznej, będąc bardzo ostrożnym, ponieważ karmel będzie bąbelkować i rozpylać, gdy uderzy w gorące mleko. Włącz ciepło pod garnkiem do wysokiego i delikatnie ubijając, aż cały syrop całkowicie rozpuści się w mieszance mleka, kontynuuj gotowanie do etapu miękkich kulek, około 114°; może to potrwać od 8 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
SyropSyrop
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
GarnekGarnek
5
Pokroić ogień pod karmelem i delikatnie ubić wanilią i sodą oczyszczoną. Łyżkę zanurzyć w karmelu i pozostawić do ostygnięcia do smaku. Doprawić karmel do smaku solą i wlać do miski miksera stojącego (lub użyć elektrycznego miksera ręcznego i dużej miski). Beat na niskiej prędkości, jak ostygnie, 15 do 20 minut, w zależności od temperatury w kuchni, aż lukier jest kremowy i gruby (między 100 ° F I 105 ° F).
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
KarmelKarmel
WaniliaWanilia
LukierLukier
SólSól
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Wyjmij miskę ze stojaka miksera i pozostaw do ostygnięcia przez 5 do 10 minut, aż lukier wyniesie między 95 ° F A 37° - powinien spaść z szpatułki na wstążce, która pozostaje widoczna na powierzchni lukru przez 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
9 ułóż pierwszą warstwę ciasta na stojaku ustawionym na arkuszu wyłożonym woskowanym papierem. Miej elektryczny mikser ręczny i gorącą wodę w pobliżu, aby wymieszać łyżeczkę lub dwie z lukrem, jeśli stanie się zbyt gęsty, aby się rozprzestrzenić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
LukierLukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Wlej tyle lukru na ciasto, aby pokryć wierzch warstwą o grubości około 1/4 cala (jeśli kapie na krawędź w miejscach, to dobrze; jest to wczesny test, czy będzie ustawiony na miejscu, czy nie). Top pierwszy tort z drugą warstwą ciasta i wlać resztę lukru etapami na wierzchu ciasta, pozwalając mu spływać po bokach i za pomocą lukru szpatułki do prowadzenia lukru wokół ciasta, jak to kapie, aż całe ciasto jest pokryte, dla tradycyjnego, klasycznego wyglądu. (Jeśli wolisz dramatyczny wygląd warstw ciasta zaglądających zza zasłony z lukru kapie, zdecydowanie wybierz tę trasę!) Jeśli chcesz ponownie użyć lukru, który przelewa się na patelnię, po prostu przesuń ciasto na stojaku tymczasowo, zeskrobaj lukier z woskowanego papieru za pomocą szpatułki i zwróć go do miski, wymień stojak na patelnię i kontynuuj lodowanie ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż JędrnychDo 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż Jędrnych
LukierLukier
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
SzpatułkaSzpatułka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
9
10 Po ustawieniu lukru, za pomocą dwóch szpatułek ostrożnie przenieś ciasto z stojaka na stojak na ciasto i odstaw w temperaturze pokojowej pod kopułą ciasta, aż będzie gotowe do podania. Przechowywać w lodówce tylko wtedy, gdy planujesz przechowywać ciasto dłużej niż 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
10
Przedruk za zgodą Lee Bros. Charleston Kitchen przez Matt Lee & Ted Lee, © 2013 Clarkson Potter
11
Matt Lee i Ted Lee, założyciele katalogu Lee Bros. Boiled Peanuts, źródła wysyłkowego dla Southern spiżarnia staples, dorastali w Charleston w Południowej Karolinie. Są autorami książki kucharskiej Lee Bros. Southern, która zdobyła nagrodę Jamesa Bearda za książkę kucharską roku 2007, oraz Lee Bros. Simple fresh Southern, która zdobyła nagrodę IACP dla najlepszej amerykańskiej książki kucharskiej w 201
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
12
Współtworzą redaktorów Travel + Leisure i współpracowników na kanale Cooking Channel Unique Eats.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn