Ciasto kalafiorowe Jima Laheya

Ciasto kalafiorowe Jima Laheya
Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1247 kalorii, 35g białka, oraz 70 g tłuszczu każdy. Na $3.92 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 255 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś bułkę tartą, mąkę, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jim Lahey 's Bird' s Nest Pie, Jim Lahey ' s Potato Pizza, oraz Jim Lahey ' s No Knead Pizza z brokułami, czosnkiem, imbirem i tajskim Chilis dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do rondla wlać około 1/3 mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Masło pokroić na kilka kawałków (żeby łatwiej się rozpuściło) i dodać do mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
3
Podgrzewać na średnim ogniu, mieszając, aż masło się rozpuści, ale nie pozwalając, aby mleko się zagotowało.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
4
W międzyczasie włóż mąkę do średniej miski do mieszania, dodaj pozostałe mleko i ubijaj do zawiesiny. Gdy masło zostanie całkowicie włączone do gorącego mleka, kadzi część ciepłej mieszaniny do zimnej mieszaniny mąki, aby go ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
ChochlaChochla
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
5
Zawartość miski wlać z powrotem do rondla i ubić. Wymieszać z solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Na średnim ogniu często ubijaj mieszaninę-aby zapobiec przywieraniu— podczas gotowania i zagęszczania. Beszamel odbywa się w temperaturze około 82°, gdy osiągnie konsystencję płynnego sosu lub ciężkiej śmietany. Zetrzeć w gałce muszkatołowej i pozostawić sos do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Będzie nadal lekko zagęszczać, gdy się ochłodzi. Beszamel należy natychmiast zużyć lub schłodzić,przykryć i przechowywać w lodówce do 5 dni; przed użyciem doprowadzić go do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1
Umieść kamień do pizzy w piecu gazowym około 8 cali od brojlerów. Rozgrzej piekarnik do temperatury 260° przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Pokruszyć kalafior palcami i rozłożyć go równomiernie na 8-calowej patelni lub naczyniu do pieczenia. Wyłóż patelnię na kamień do pizzy i piecz kalafior przez 12 minut, aż będzie obleczony char i lekko przezroczysty, następnie usuń go i odstaw na bok. Przełącz na broil i nadal podgrzewać kamień przez kolejne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
3
Z ciasta na skórce, łyżką beszamel na powierzchni i równomiernie rozprowadzić, pozostawiając około cal obręczy nietknięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
4
Posypać powierzchnię parmigiano. Rozprowadzić mozzarellę, kawałki kalafiora, a następnie oliwki, czosnek, i płatki chili równomiernie na pizzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
5
Posypać bułkę tartą na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
6
Szybkie, Szarpanie ruchy, przesuń ciasto na kamień. Dusić przez 3 do 3½ minut pod gazem (nieco dłużej z piekarnikiem elektrycznym), aż do góry bulgotanie i skorupa jest ładnie zwęglone, ale nie spalone.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
7
Korzystając ze skórki, przenieś pizzę na tacę lub półmisek do serwowania.
8
Natkę pietruszki posypać wierzchem. Pokroić i podać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia15
Magazyn