Ciasto kalafiorowe Jima Laheya

Ciasto kalafiorowe Jima Laheya
Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1247 kalorii, 35g białka, oraz 70 g tłuszczu każdy. Na $3.92 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 255 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś bułkę tartą, mąkę, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jim Lahey 's Bird' s Nest Pie, Jim Lahey ' s Potato Pizza, oraz Jim Lahey ' s No Knead Pizza z brokułami, czosnkiem, imbirem i tajskim Chilis dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do rondla wlać około 1/3 mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Masło pokroić na kilka kawałków (żeby łatwiej się rozpuściło) i dodać do mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3
Podgrzewać na średnim ogniu, mieszając, aż masło się rozpuści, ale nie pozwalając, aby mleko się zagotowało.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
4
W międzyczasie włóż mąkę do średniej miski do mieszania, dodaj pozostałe mleko i ubijaj do zawiesiny. Gdy masło zostanie całkowicie włączone do gorącego mleka, kadzi część ciepłej mieszaniny do zimnej mieszaniny mąki, aby go ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
ChochlaChochla
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
5
Zawartość miski wlać z powrotem do rondla i ubić. Wymieszać z solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Na średnim ogniu często ubijaj mieszaninę-aby zapobiec przywieraniu— podczas gotowania i zagęszczania. Beszamel odbywa się w temperaturze około 82°, gdy osiągnie konsystencję płynnego sosu lub ciężkiej śmietany. Zetrzeć w gałce muszkatołowej i pozostawić sos do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Będzie nadal lekko zagęszczać, gdy się ochłodzi. Beszamel należy natychmiast zużyć lub schłodzić,przykryć i przechowywać w lodówce do 5 dni; przed użyciem doprowadzić go do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
1
Umieść kamień do pizzy w piecu gazowym około 8 cali od brojlerów. Rozgrzej piekarnik do temperatury 260° przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Pokruszyć kalafior palcami i rozłożyć go równomiernie na 8-calowej patelni lub naczyniu do pieczenia. Wyłóż patelnię na kamień do pizzy i piecz kalafior przez 12 minut, aż będzie obleczony char i lekko przezroczysty, następnie usuń go i odstaw na bok. Przełącz na broil i nadal podgrzewać kamień przez kolejne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
3
Z ciasta na skórce, łyżką beszamel na powierzchni i równomiernie rozprowadzić, pozostawiając około cal obręczy nietknięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Posypać powierzchnię parmigiano. Rozprowadzić mozzarellę, kawałki kalafiora, a następnie oliwki, czosnek, i płatki chili równomiernie na pizzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
5
Posypać bułkę tartą na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
6
Szybkie, Szarpanie ruchy, przesuń ciasto na kamień. Dusić przez 3 do 3½ minut pod gazem (nieco dłużej z piekarnikiem elektrycznym), aż do góry bulgotanie i skorupa jest ładnie zwęglone, ale nie spalone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Korzystając ze skórki, przenieś pizzę na tacę lub półmisek do serwowania.
8
Natkę pietruszki posypać wierzchem. Pokroić i podać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia15
Magazyn