Ciasto Jogurtowe Pomarańczowo-Waniliowe

Ciasto Jogurtowe Pomarańczowo-Waniliowe
Ciasto jogurtowe pomarańczowo-waniliowe to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 359 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 95 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mielonego cynamonu, złota mąka, gałka muszkatołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Jogurtowe Wiśniowo-Waniliowe, Ciasto pomarańczowo-żurawinowe z polewą waniliową, oraz Ciasto miodowo-waniliowe z bitą śmietaną pomarańczową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 177°. Spray 5-lub 6-cup karbowany tube ciasto pan lub 8 1/2x4 1 / 2x2 1/2-calowy bochenek patelni z gotowania sprayu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
2
W małej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, 3/4 łyżeczki soli, cynamon i gałkę muszkatołową. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
CynamonCynamon
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
W średniej misce ubić cukier granulowany, jogurt, olej, startą skórkę pomarańczową, wanilię i nasiona zeskrobane z 1/2 fasoli wanilii z trzepaczką do dobrze wymieszanej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
WaniliaWanilia
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
JogurtJogurt
NasionaNasiona
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodaj suche składniki do mokrych składników; mieszaj tylko do połączenia.
5
Wlać ciasto na patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Piec 45 do 50 minut lub do wykałaczki włożonej w pobliżu centrum wychodzi czysty. Schłodzić w patelni na stojaku chłodzącym 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Wyjąć ciasto z patelni do regału chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
8
W innej średniej misce ubij cukier puder, 1/8 łyżeczki soli, sok pomarańczowy i nasiona zeskrobane z 1/2 fasoli wanilii trzepaczką, aż będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
WaniliaWanilia
NasionaNasiona
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Polać ciasto glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
10
Odstawić około 30 minut lub do momentu ustawienia glazury przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn