Ciasto Jogurtowe Pomarańczowo-Waniliowe
Ciasto jogurtowe pomarańczowo-waniliowe to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 359 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 95 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mielonego cynamonu, złota mąka, gałka muszkatołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Jogurtowe Wiśniowo-Waniliowe, Ciasto pomarańczowo-żurawinowe z polewą waniliową, oraz Ciasto miodowo-waniliowe z bitą śmietaną pomarańczową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. Spray 5-lub 6-cup karbowany tube ciasto pan lub 8 1/2x4 1 / 2x2 1/2-calowy bochenek patelni z gotowania sprayu.
W małej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, 3/4 łyżeczki soli, cynamon i gałkę muszkatołową. Odstawić.
W średniej misce ubić cukier granulowany, jogurt, olej, startą skórkę pomarańczową, wanilię i nasiona zeskrobane z 1/2 fasoli wanilii z trzepaczką do dobrze wymieszanej.
Dodaj suche składniki do mokrych składników; mieszaj tylko do połączenia.
Piec 45 do 50 minut lub do wykałaczki włożonej w pobliżu centrum wychodzi czysty. Schłodzić w patelni na stojaku chłodzącym 15 minut.
Wyjąć ciasto z patelni do regału chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
W innej średniej misce ubij cukier puder, 1/8 łyżeczki soli, sok pomarańczowy i nasiona zeskrobane z 1/2 fasoli wanilii trzepaczką, aż będą gładkie.
Odstawić około 30 minut lub do momentu ustawienia glazury przed krojeniem.