Ciasto jogurtowe cytrynowe z polewą cytrynową
Ciasto jogurtowe cytrynowe z polewą cytrynową to bezmleczne i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 16. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 286 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka glazury cytrynowej, cukru cukierniczego, skórki cytrynowej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 16%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Ciasto cytrynowe z miodem cytrynowym, Ciasto z cytrynowo-bazyliową glazurą, oraz Less-Gotuj Ciasto Z Cytrynową Glazurą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni. Nasmaruj 10-calową patelnię rurową (lub bundt) skracając CRISCO®. Lekko posmarować mąką; odstawić.
W misce miksera elektrycznego, połączyć wszystkie składniki niskiej prędkości. Beat przez 3 minuty ze średnią prędkością.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec 50 do 60 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
W małej misce połącz sok z cytryny i cukier cukierniczy, aż będzie gładka.
Posmaruj ciepłe ciasto. (Glazura będzie cienka i wchłania się w ciasto.)