Ciasto Jogurtowe Cytrynowe
Przepis na Ciasto Cytrynowo-Jogurtowe można przygotować w około 1 godzinę i 20 minut . Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 59 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 348 kalorii , 7 g białka i 5 g tłuszczu . 191 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Udaj się do sklepu i kup ekstrakt waniliowy, jogurt z pełnego mleka, jajka i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 31% , to danie jest raczej złe. Wypróbuj Meyer Cytrynowo-greckie ciasto funtowe z białą czekoladą i grecką polewą jogurtową , Cytrynowe ciasto jogurtowe i Cytrynowe ciasto jogurtowe, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Nasmaruj formę do pieczenia chleba o wymiarach 8 1/2 na 4 1/4 na 2 1/2 cala. Wyłóż dno papierem pergaminowym. Natłuścić i posypać mąką patelnię.
Do 1 miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sól. W drugiej misce wymieszaj jogurt, 1 szklankę cukru, jajka, skórkę z cytryny i wanilię. Powoli wymieszaj suche składniki z mokrymi. Za pomocą gumowej szpatułki wmieszaj olej roślinny do ciasta, upewniając się, że wszystko zostało włączone.
Wlać ciasto do przygotowanej formy i piec przez około 50 minut lub do momentu, aż patyczek umieszczony na środku bochenka będzie suchy.
W międzyczasie w małym rondlu ugotuj 1/3 szklanki soku z cytryny i pozostałą 1/3 szklanki cukru, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie klarowna. Odłożyć na bok.
Po upieczeniu ciasto pozostawić na 10 minut do ostygnięcia w formie. Ostrożnie ułóż na kratce do pieczenia umieszczonej nad blachą. Gdy ciasto jest jeszcze ciepłe, wylej na nie mieszaninę cukru i cytryny i pozostaw do wchłonięcia. Ostudź.
Na polewę wymieszaj cukier cukierniczy z sokiem z cytryny i polej ciasto.