Ciasto Jogurtowe

Ciasto Jogurtowe
Ciasto jogurtowe może być tylko deserem, którego szukasz. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 10g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, skórkę z cytryny, drobny cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Meyer Lemon-Greek Yogurt Pound Cake with White Chocolate-Greek Yogurt Topping, Ciasto Jogurtowe, oraz Ciasto Jogurtowe.

Instrukcje

1
Żółtka ubić z cukrem na gęstą, bladą śmietanę. Ubij mąkę, następnie jogurt, skórkę z cytryny i sok z cytryny, aż zostanie dokładnie wymieszany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
żółtko Jajażółtko Jaja
JogurtJogurt
KremKrem
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
2
Białka ubić na sztywno i złożyć do mieszanki jogurtowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
JogurtJogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Wlej to do okrągłej, nieprzywierającej blachy do pieczenia (o średnicy około 9 cali), posmarowanej masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
4
Piec w piekarniku rozgrzanym do 177° przez 50 do 60 minut, aż wierzch będzie brązowy. Wypuchnie jak suflet, a potem ustąpi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjąć na talerz i podawać na ciepło lub na zimno.
6
Jeśli robisz syrop, gotuj wodę z cukrem, sokiem z cytryny i startą skórką pomarańczową przez 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
7
Niech ostygnie, a następnie schłodzić w lodówce.
8
Smak
9
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
10
Z Arabesque: A Taste of Morocco, Turkey, and Lebanon Claudia Roden. Copyright (c) 2006 by Claudia Roden. Opublikowane przez Knopf.Claudia Roden urodziła się i wychowała w Kairze. Swoją formalną edukację ukończyła w Paryżu, a następnie przeniosła się do Londynu, aby studiować sztukę. Dużo podróżuje jako pisarka kulinarna. Jej poprzednie książki to nagrodzona Nagrodą Jamesa Bearda książka o Jewish Food, a także Coffee: a Connoisseur ' s Companion, The Good Food of Italy—Region by Region, Everything Tastes Better Outdoors oraz Mediterranean Cookery, która została opublikowana wraz z jej serialem telewizyjnym BBC on the Mediterranean. W 1989 roku zdobyła dwie najbardziej prestiżowe nagrody żywnościowe we Włoszech, Premio Orio Vergani i Premio Maria Luigia, Duchessa di Parma, za serię London Sunday Times Magazine The Taste of Italy. Zdobyła sześć nagród Glenfiddich, w tym 1992 Food Writer of the Year za artykuły w Daily Telegraph i magazynie The Observer oraz trofeum Glenfiddich "w uznaniu wyjątkowego wkładu w żywność, którą jemy dzisiaj w Wielkiej Brytanii."W 1999 roku otrzymała Nagrodę Wersalu we Francji, a książę Claus Holandii wręczył jej nagrodę księcia Clausa" w uznaniu wyjątkowych inicjatyw i osiągnięć w dziedzinie kultury."Mieszka w Londynie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KawaKawa
Cała TurcjaCała Turcja
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn