Ciasto jagodowe bezglutenowe z mąką kukurydzianą

Ciasto jagodowe bezglutenowe z mąką kukurydzianą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać bezglutenowe ciasto jagodowe z mąki kukurydzianej skorupa spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 533 kalorie, 4G białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 34 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę ryżową, jajko, mąkę z tapioki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chrupiąca tarta jagodowa ze skórką z płatków owsianych (bezglutenowa + wegańska), Borówka i jeżyna Galette ze skórką z mąki kukurydzianej, oraz Ciasto jagodowe ze skórką z mąki kukurydzianej i kremem cytrynowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W maszynce umieścić mąkę, mąkę kukurydzianą, 2 łyżki cukru, gumę ksantanową, 1/2 łyżeczki soli i przyprawę do ciasta z dyni. Okładka; pulsuj, używając szybkich ruchów włączania i wyłączania, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pumpkin Pie SpicePumpkin Pie Spice
Guma KsantanowaGuma Ksantanowa
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Dodać 1/2 szklanki masła i skrócenie. Przykryć; pulsuj, aż utworzą się grube okruchy, około 5 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
MasłoMasło
3
Dodaj wodę; pulsuj, aż ciasto się połączy. Podziel ciasto na pół; spłaszczyć każdy na dysk. Owinąć w folię; przechowywać w lodówce, aż firma.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
W dużej misce wrzucić jagody, 1/2 szklanki cukru, skrobię kukurydzianą, konfitury, 1/4 szklanki masła, skórkę cytrynową, sok z cytryny i 1/8 łyżeczki soli; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
PrzetworyPrzetwory
MasłoMasło
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Line cookie sheet z folią; umieść na Dolnym stojaku piekarnika, aby złapać wszelkie kapanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
6
Rozgrzej piekarnik do 191°. Rozpakuj 1 krążek ciasta (pozostaw ciasto w lodówce, aż będzie gotowe do użycia). Pomiędzy 2 arkuszami papieru do gotowania pergamin obficie posypane mąką ryżową, rozwałkować ciasto na 12-calowy okrągły o grubości 1/4 cala. Ostrożnie oderwij górny kawałek papieru pergaminowego; wymień papier i odwróć. Oderwij pergamin z drugiej strony ciasta i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Umieść do góry nogami 9-calowy szklany talerz ciasta na okrągłym cieście. Obrócić talerz z ciasta nad; usunąć pergamin i wyrzucić. Pat ciasto do płyty, naciskając razem wszelkie pęknięcia lub łzy. W małej misce ubić białko jaja.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Posmaruj ciasto. Łyżka do nadzienia na płytkę wyłożoną skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
CiastoCiasto
9
Rozpakuj drugi dysk ciasta. Pomiędzy 2 arkuszami papieru do gotowania pergamin obficie posypane mąką ryżową, rozwałkować ciasto na 12-calowy okrągły o grubości 1/4 cala. Ostrożnie oderwij górny kawałek pergaminu; Odwróć ciasto na nadzienie. Oderwij pergamin z drugiej strony ciasta i wyrzuć. Używając ostrego noża, przyciąć skorupy nawet z krawędzią płyty; zacisnąć krawędź widelcem do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
NóżNóż
10
Wytnij otwory wentylacyjne w górnej skorupie. W małej misce ubić żółtko i mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Posmaruj ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
12
Posypać 1 łyżką cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
13
Piec 1 godzinę do 1 godziny 10 minut lub aż skorupa jest złoty i napełniania jest bąbelkowy. Całkowicie schłodzić na stojaku chłodzącym, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik

Składniki

680opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefiliżanki świeżych borówek (ofiliżanki świeżych borówek (o591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemasło pokrojone na małe kawałkimasło pokrojone na małe kawałki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebardzo zimne masło, pokrojone na 1/2 cala kawałkibardzo zimne masło, pokrojone na 1/2 cala kawałki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefilety z pstrąga jeziorowego (około każdego)filety z pstrąga jeziorowego (około każdego)791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy1jajko rozdzielonejajko rozdzielone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewoda lodowawoda lodowa11 łyżka suszonego oreganoświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreostarta skórka z cytrynystarta skórka z cytryny11 łyżka suszonego oreganociasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszoneciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka ze skrobi ziemniaczanejmąka ze skrobi ziemniaczanej340opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgesłoik bezglutenowe konfitury jagodowesłoik bezglutenowe konfitury jagodowe0Batoniki toffi Heathdużą lub cukinię, przekrój wzdłuż na ćwiartki i pokrój na kawałki o grubości 1/2 caladużą lub cukinię, przekrój wzdłuż na ćwiartki i pokrój na kawałki o grubości 1/2 cala2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka z białego ryżumąka z białego ryżu0Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebardzo zimne skracanie, pocięte na kawałki 1/2 calabardzo zimne skracanie, pocięte na kawałki 1/2 cala1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej11 łyżka suszonego oreganopasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzupasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka z tapiokimąka z tapioki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoguma ksantanowaguma ksantanowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn