Ciasto Jabłkowo-Żurawinowe
Ten przepis służy 15 i kosztuje 50 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 166 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz żurawinę, wanilię, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Batoniki Z Masłem Jabłkowym, Szarlotki Cynamonowe, oraz Szarlotka Pieczone Pączki.
Instrukcje
Przynieś żurawinę, wodę i 6 łyżek. cukier gotować w małym rondlu na średnim ogniu; dusić na małym ogniu 8 do 10 min. lub aż lekko zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu. Lekko schłodzić.
Piekarnik rozgrzać do 218°.
Miejsce Pie skorupa w 9-calowy pie Płyta, plisowanie krawędzi w razie potrzeby dopasować. W misce z mikserem ubić serek śmietankowy, 1/4 szklanki pozostałego cukru, jajko i wanilię; rozprowadzić na dnie skorupy. Przykryć sosem żurawinowym.
Jabłka obieramy; kroimy na pół.
Wyjąć i wyrzucić rdzenie.
Umieść jabłka, pokrój boki w dół, na desce do krojenia; pokroić w cienkie plasterki, uważając, aby nie przeciąć całego jabłka, aby zachować wszystkie plasterki dla każdego jabłka w połowie nienaruszone. Ułóż na sosie żurawinowym.
Połączyć cynamon i pozostałe 2 łyżki. cukier; posypać jabłkami.
Piec 28 do 30 min. lub dopóki jabłka nie będą miękkie, a krawędź skórki będzie złotobrązowa.