Ciasto Jabłkowo-Żurawinowe
Ciasto jabłkowo-żurawinowe to bezmleczne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 611 kalorii. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka żurawiny, cukru, kawałków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 25%. Spróbuj Szarlotka Pieczone Pączki, Batoniki Z Masłem Jabłkowym, oraz Szarlotki Cynamonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dopasuj piecrust do 9-calowej płyty pieplate zgodnie ze wskazówkami opakowania; złóż krawędzie pod i zaciśnij.
Piec w 450 przez 5 do 8 protokół lub do lekko rumiane; odstawić.
Wymieszać plasterki jabłka, 1 łyżkę mąki, 2 łyżki cukru i cynamon, aż plasterki jabłka zostaną pokryte; odstawić.
Świeże żurawiny i 1/4 szklanki cukru gotować w ciężkim rondlu na średnim ogniu, ciągle mieszając, 5 minut; odcedzić.
Pozostałe 1/4 szklanki cukru i 3/4 szklanki mąki połączyć w misce; pokroić w maśle z blenderem do ciasta, aż mieszanina będzie krucha.
Łyżka mielonego mięsa do przygotowanego kawałka i wierzch z mieszanką jabłkową. Łyżka mieszanki żurawinowej na mieszance jabłkowej i posypać mieszaniną okruchów.
Piec w 375 przez 40 minut lub do lekko rumiane.