Ciasto jabłkowo-orzechowe z lukrem w melasie to lacto ovo vegetarian przepis z 10 porcjami. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 638 kalorii, 9g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 374 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka mąki, jabłka, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Przyprawione ciasto jabłkowo-orzechowe z lukrem serowym, Szarlotka z polewą z rumianego masła, oraz Tarta Z Melasą Jabłkową.
Instrukcje
1
Piekarnik do 150C / 130C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
Linia dwie puszki na ciasto 20cm.
3
W dużej misce włóż mąkę, cynamon i wodorowęglan sody, a następnie wymieszaj cukry, upewniając się, że nie ma kostek cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch Fioletowy
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodać olej, jajka i jabłka, i ubić wszystko razem. Złożyć orzechy włoskie, a następnie podzielić mieszaninę między puszkami i piec przez 45 minut lub aż szpikulec wyjdzie czysty. Pozostawić do ostygnięcia na kilka minut w puszce, a następnie wyjąć i ostudzić całkowicie na stojaku z drutu.
Ciasto w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.