Ciasto jabłkowo-orzechowe z lukrem melasowym
Ciasto jabłkowo-orzechowe z lukrem w melasie to lacto ovo vegetarian przepis z 10 porcjami. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 638 kalorii, 9g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 374 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka mąki, jabłka, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Przyprawione ciasto jabłkowo-orzechowe z lukrem serowym, Szarlotka z polewą z rumianego masła, oraz Tarta Z Melasą Jabłkową.
Instrukcje
Piekarnik do 150C / 130C wentylator / Gaz
Linia dwie puszki na ciasto 20cm.
W dużej misce włóż mąkę, cynamon i wodorowęglan sody, a następnie wymieszaj cukry, upewniając się, że nie ma kostek cukru.
Dodać olej, jajka i jabłka, i ubić wszystko razem. Złożyć orzechy włoskie, a następnie podzielić mieszaninę między puszkami i piec przez 45 minut lub aż szpikulec wyjdzie czysty. Pozostawić do ostygnięcia na kilka minut w puszce, a następnie wyjąć i ostudzić całkowicie na stojaku z drutu.
Na lukier, ubić wszystkie składniki razem, a następnie schłodzić, aż mieszanina jest gęsta, ale do smarowania.
Połowę lukru rozłóż na wierzchu jednego ciasta, kanapkę z drugim i rozłóż pozostałą lukier na wierzchu