Ciasto Jabłkowo-Orzechowe
Apple Walnut Cake może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na deser. Ten przepis służy 10. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 464 kalorie, 6G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 29 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka mielonego cynamonu, oleju roślinnego, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 31 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co jest raczej złe. Spróbuj Ciasto Jabłkowo-Orzechowe, Ciasto Orzechowo-Jabłkowe, oraz Ciasto Jabłkowo-Orzechowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 10 calowy patelnia Bundt.
Połącz jabłka z cukrem. Upewnij się, że jabłka są dokładnie mierzone lub ciasto będzie zbyt ciężkie i papkowate.
W dużej misce, ubić jajka lekko, a następnie ubić w oleju i wanilii.
Wymieszać z mąką, sodą, cynamonem i solą. Wymieszaj mieszankę jabłek i posiekanych orzechów włoskich.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 60 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta.
Pozostaw do ostygnięcia na patelni na 10 minut, a następnie odwróć się na stojaku z drutu i całkowicie ostudź.