Ciasto Jabłkowo-Jagodowe
Szarlotka z jagodami to Wegetariańskie deser. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 330 kalorii, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 119 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka jabłek, cukier, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Szarlotki Cynamonowe, Szarlotka Pieczone Pączki, oraz Batoniki Z Masłem Jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj jedną skórkę i umieść w 9-calowym talerzu.
Rozwałkuj wierzchnią skórkę i odstaw na bok.
W dużej misce, wymieszać cukier, tapioka, i cynamon.
Dodać jeżyny i plastry jabłka. Wrzucić delikatnie płaszcz bez zacierania jagód.
Łyżka nadzienia do patelni wyłożonej ciastem. Kropka z masłem. Brzeg ciasta zwilżyć wodą. Pokrywa z wierzchnią skorupą; wykończenie i krawędź karbowana.
Wytnij kilka szczelin na górze, aby umożliwić ucieczkę pary podczas pieczenia. Krawędź przykryć folią, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 25 minut.
Usuń folię i kontynuuj pieczenie przez 20 do 25 minut, lub aż skorupa będzie złotobrązowa. Cool on wire rack.