Ciasto Jabłkowo-Chlebowe Budyniowe
Jabłko-chleb Pudding ciasto może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 323 kalorie, 7G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, zmielony cynamon, chleb cynamonowo-rodzynkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Apple Party! From the Vault-Apple Craisin Bread Pudding, Budyń Chlebowo-Jabłkowy, oraz Jabłkowy Budyń Chlebowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. masło 8-calowa kwadratowa patelnia do pieczenia i linia z folią, pozostawiając 2-calowy zwis ze wszystkich stron; masło folię.
W misce wymieszać mus jabłkowy, rodzynki, skórkę cytrynową i cynamon; odstawić.
Roztopione masło, mleko i żółtka ubić w płytkim naczyniu.
Połowę kromek chleba zanurzyć w mieszaninie jajecznej i ułożyć na przygotowanej patelni, w razie potrzeby przycinając.
Na chleb rozprowadzić mieszankę musu jabłkowego. Pozostałe kromki chleba zanurzyć w mieszaninie jajek i położyć na wierzchu.
Piec, aż mieszanina jaj jest ustawiona i chleb jest złoty, o 35 protokół.
W międzyczasie ubij białka i cukier cukierniczy w misce z mikserem na średniej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty.
Na wierzchu ciasta rozprowadzić konfitury morelowe.
Rozprowadzić mieszaninę białka jaj na wierzchu konfitury, tworząc szczyty z tyłu łyżki. Powrót do piekarnika, aż beza będzie złoty, 5 do 7 minut.
Niech ciasto ostygnie na patelni, o 1 godzinę. Wyjąć z patelni za pomocą folii i pokroić w kwadraty.