Ciasto jabłkowo-aniołowe Babci Lorraine
Ciasto Apple Angel Food Babci Lorraine zajmuje około 35 minut od początku do końca. Za 1,84 dolara za porcję otrzymasz deser dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 17 g tłuszczu i łącznie 404 kalorie . Ten przepis z Foodnetwork ma 2 fanów. Jest idealny na Dzień Matki . Mieszanka mielonego cynamonu, brandy jabłkowej, soli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 28% wyniku , co nie jest zbyt dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Ciasto Angel Food Cynamonowo-Jabłkowe , Ciasto Angel Food z Jabłkami i Przyprawami i Ciasto Angel Food .
Instrukcje
Umieść jabłka w dużej misce z 1 puszką napoju gazowanego i 1 1/2 szklanki wody.
Na dużej patelni, na średnim ogniu rozpuść masło.
Dodać brązowy cukier, melasę, syrop klonowy, cynamon i sól. Mieszaj, aż cukier się rozpuści i zacznie gotować.
Dodaj brandy jabłkową, orzechy pekan, rodzynki i jabłka. Zmniejsz ogień do małego i gotuj na wolnym ogniu przez około 15 minut lub do momentu, aż jabłka będą miękkie, a płyn zredukuje się do konsystencji syropu.
Pokrój ciasto kątowe na kliny i posyp każdy kawałek masą jabłkową.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Angel Food Cake bardzo dobrze komponuje się z winem musującym i różem musującym. Lekkie i chrupiące musujące różowe uzupełnienie puszystego anielskiego ciasta - tym bardziej, jeśli podajesz je z truskawkami. Oczywiście sprawdzi się również słodkie, musujące białe wino. Jednym z win, które możesz spróbować, jest wino NV Sacchetto „Zecchino” DOC Brut. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Wino NV Sacchetto „Zecchino” DOC Brut]()
Wino NV Sacchetto „Zecchino” DOC Brut
zielne, melon, owoce pestkowe