Ciasto jabłkowo-aniołowe Babci Lorraine

Ciasto jabłkowo-aniołowe Babci Lorraine
Ciasto Apple Angel Food Babci Lorraine zajmuje około 35 minut od początku do końca. Za 1,84 dolara za porcję otrzymasz deser dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 17 g tłuszczu i łącznie 404 kalorie . Ten przepis z Foodnetwork ma 2 fanów. Jest idealny na Dzień Matki . Mieszanka mielonego cynamonu, brandy jabłkowej, soli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 28% wyniku , co nie jest zbyt dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Ciasto Angel Food Cynamonowo-Jabłkowe , Ciasto Angel Food z Jabłkami i Przyprawami i Ciasto Angel Food .

Instrukcje

1
Umieść jabłka w dużej misce z 1 puszką napoju gazowanego i 1 1/2 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Odstaw na 5 minut.
3
Na dużej patelni, na średnim ogniu rozpuść masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Dodać brązowy cukier, melasę, syrop klonowy, cynamon i sól. Mieszaj, aż cukier się rozpuści i zacznie gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Dodaj brandy jabłkową, orzechy pekan, rodzynki i jabłka. Zmniejsz ogień do małego i gotuj na wolnym ogniu przez około 15 minut lub do momentu, aż jabłka będą miękkie, a płyn zredukuje się do konsystencji syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Apple BrandyApple Brandy
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
6
Pokrój ciasto kątowe na kliny i posyp każdy kawałek masą jabłkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Angel Food Cake bardzo dobrze komponuje się z winem musującym i różem musującym. Lekkie i chrupiące musujące różowe uzupełnienie puszystego anielskiego ciasta - tym bardziej, jeśli podajesz je z truskawkami. Oczywiście sprawdzi się również słodkie, musujące białe wino. Jednym z win, które możesz spróbować, jest wino NV Sacchetto „Zecchino” DOC Brut. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Wino NV Sacchetto „Zecchino” DOC Brut
Wino NV Sacchetto „Zecchino” DOC Brut
zielne, melon, owoce pestkowe
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn