Ciasto Jabłkowe z Przyprawami
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj Apple Spice Bundt Cake. Za 77 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 439 kalorii, 4 g białka i 22 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 osobom. Udaj się do sklepu i kup jajka, sodę oczyszczoną, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 19% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy obejmują ciasto jabłkowo-przyprawowe, ciasto dyniowo-jabłkowe i ciasto jabłkowo-przyprawowe z polewą klonową.
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło, tłuszcz piekarski, cukier i skórkę cytrynową na jasną i puszystą masę.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubij wanilię.
Połącz mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, ziele angielskie, gałkę muszkatołową i sól; dodawać do ubitej masy na zmianę z musem jabłkowym, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wymieszaj orzechy pekan i jabłko.
Wlać do natłuszczonej i posypanej mąką formy o średnicy 9 lub 10 cali. karbowana miska rurowa.
Piec w temperaturze 350 stopni przez 55-60 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Schłodzić przez 10 minut; wyjąć z formy na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
Aby przygotować glazurę, w ciężkim rondlu rozpuść masło i brązowy cukier na małym ogniu. Wymieszaj śmietanę. Gotuj i mieszaj, aż mieszanina się zagotuje; gotować przez 1 minutę.
Zdjąć z ognia; ubić z cukrem i wanilią na gładką masę, około 1 minuty.
Polej ciasto; od razu posyp orzechami pekan.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto Bundt można łączyć z kremową sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.