Ciasto jabłkowe z orzechami włoskimi i porzeczkami
Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 644 kalorie, 9g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Jeśli 1,56 zł za porcję spada twój budżet, ciasto z przyprawami jabłkowymi z orzechami włoskimi i porzeczkami może być wybitnym Wegetariańskie przepis do wypróbowania. 19 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz porzeczki, białko jaja, zmielone ziele angielskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Babeczki jabłkowo-przyprawowe z orzechami włoskimi i serem pleśniowym, Ciasto Gruszkowe Z Orzechami Włoskimi, oraz Brukselka Z Orzechami Włoskimi I Porzeczkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 191°. wyłóż dużą blachę do pieczenia folią. Ubij białko w średniej misce, aż się spieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Cukierki Peachie-o
Folia Aluminiowa
Piekarnik
2
Wymieszać z pozostałymi składnikami.
3
Orzechy włoskie rozprowadzić w jednej warstwie na przygotowanym arkuszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Włoskie
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
4
Piec, aż orzechy włoskie są złote, o 10 protokół. Ostudzić na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Włoskie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
5
Przenieść orzechy włoskie na powierzchnię roboczą i grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Włoskie
1
1 łyżkę masła rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać wszystkie jabłka; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż jabłka będą soczyste i prawie miękkie, mieszając od czasu do czasu, około 18 protokół. Odkryć i gotować na wolnym ogniu, aż prawie wszystkie soki odparować, o 6 protokół. Używając masher ziemniaczany, rozgnieść jabłka na patelni. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Ziemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher Ziemniaczany
Patelnia
3
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka dwie patelnie o średnicy 8 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
W średniej misce ubić mąkę i kolejne 5 składników. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić pozostałe 3/4 szklanki masła i cukru w dużej misce, aż lekkie i puszyste. Beat in egg. Ubić na małej prędkości połowę mieszanki mąki, następnie cały mus jabłkowy, a następnie pozostałą mieszaninę mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mus Jabłkowy
Masło
Mąka Uniwersalna
Cukier
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
5
Wymieszać w 1 szklance prażonych orzechów włoskich i porzeczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porzeczki
Orzechy Włoskie
6
Dziel ciasto między patelniami; gładkie szczyty.
7
Piec ciasta, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 40 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojakach 5 minut. Ciasto obrócić na stojaki i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Za pomocą miksera elektrycznego, beat twarogu i masła w dużej misce, aż puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowy
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Cukierki Peachie-o
2
Dodać cukier puder i wanilię i ubić, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Wanilia
3
Umieść 1 warstwę ciasta na talerzu; rozłóż 1/2 szklanki lukru na górze. Wierzch drugą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Lukier
4
Rozłóż pozostałą lukier na wierzchu i bokach ciasta. Ułóż cynamon-cukier orzechy włoskie w pierścieniu 1/2 cala od krawędzi ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon
Orzechy Włoskie
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Lukier
Cukier
5
Posypać orzechami włoskimi z porzeczkami. Schłodzić ciasto aż do zestawów lukru, około 30 minut. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać schłodzone. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)