Ciasto jabłkowe z migdałami
Ciasto jabłkowe z migdałami wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 243 kalorie, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, migdały, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, co jest raczej złe. Spróbuj Sałatka z komosy ryżowej z jabłkiem, ciecierzycą, prażonymi migdałami i winegretem jabłkowym, Surowe Tarty Jabłkowe Z Cynamonem I Migdałami, oraz Rabarbar jabłkowy z migdałami i morelami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić 1 łyżkę masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj jabłko; gotować 5 minut lub do miękkości.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać w misce, mieszając trzepaczką.
Połącz 1/4 szklanki masła, cukier granulowany, serek śmietankowy, 1 łyżeczka wanilii i ekstrakt migdałowy w dużej misce; ubić mikserem na średniej prędkości, aż do wymieszania.
Połącz mleko, jajko i białko jaja.
Dodać mieszankę mąki i mieszankę mleka na przemian do mieszanki twarogu, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Wymieszać z jabłkiem.
Wlać ciasto do 9-calowej okrągłej patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350 przez 55 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni.
Połącz 1/4 łyżeczki wanilii, cukier puder i wodę w małej misce.
Ciasto podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.