Ciasto Jabłkowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta jabłkowego. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 487 kalorii, 7G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.22 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 77 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, rodzynki, orzechy włoskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Jabłko Dynia Kwaśna Śmietana Ciasto Kawowe Z Glazurą Jabłkowym, Przyprawiony Rum Szarlotka z jabłkowym cydrem Karmel glazura, oraz Karmelizowane ciasto jabłkowe-klasyczne połączenie jabłka i karmelu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163° i dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej. Nasmaruj 10-calową patelnię springform i umieść na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Cienko pokroić (o grubości około 1/4 cala) 4 jabłka i umieścić w średniej misce. Wymieszać z 1 łyżką soku z cytryny, brązowym cukrem i 1/8 łyżeczki soli. Ułóż plasterki jabłka w 2 koncentrycznych kręgach w przygotowanej patelni z plasterkami lekko nakładającymi się na siebie. Kropka z masłem.
Pozostałe jabłka pokroić na duże kawałki i nacisnąć w robocie kuchennym z pozostałą 1 łyżką soku z cytryny, aż grubo posiekane; odmierzyć 3 szklanki i odstawić.
W średniej misce wymieszać mąkę, cukier granulowany, cynamon, ziele angielskie, sodę oczyszczoną i 1 łyżeczkę soli. W oddzielnej dużej misce, z mikserem na średniej prędkości, ubić jajka. Mieszając powoli dodajemy olej i ekstrakt waniliowy. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mieszankę mąki w trzech dodatkach, na przemian z posiekanymi jabłkami. Gumową szpatułką wytrzyj boki i dno miski; jeśli używasz, dodaj orzechy i rodzynki i wymieszaj tylko do połączenia.
Wlać ciasto na patelnię i piec, aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta, około 1 1/2 godziny. Odwróć ciasto na stojaku chłodzenia i ostudzić 20 minut.
Usuń boki sprężynyform pan, a następnie ostrożnie usuń podstawę patelni za pomocą noża. Całkowicie schłodzić przed podaniem. W razie potrzeby, kurz wierzch ciasta z cukrem cukierników i dodatkowym zmielonym cynamonem. Ciasto można przechowywać w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia.