Ciasto Jablkowe z Cukinią
Bochenek Z Cukinią Jabłkową to wegetariański przepis lakto ovo składający się z 12 porcji. Za 20 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 5 g tłuszczu i łącznie 197 kalorii. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. Ten przepis z Taste of Home wymaga jabłka dla niemowląt, masła, sody oczyszczonej i mielonego cynamonu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 12% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Chudy Ciasto Zucchini-Jabłko, Jak żaden inny Bochenek Cukini i Bochenek Cukinii.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, cynamon, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól.
Odcedź jabłka, zachowując sok. W drugiej misce wymieszaj jajko, olej i zarezerwowany sok. Wmieszać do suchych składników tylko do połączenia. Dodać cukinię i jabłka, aż zmiękną.
Wlać do 8-calowego. x 4 cale Forma do pieczenia pokryta sprayem kuchennym.
Połącz składniki polewy; posypać po wierzchu.
Piec w temperaturze 350° przez 50-55 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z formy na kratkę.