Ciasto Jabłkowe Do Góry Nogami
Ciasto jabłkowe do góry nogami wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje 91 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 316 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu. Mieszanka białek, Mączka z siemienia lnianego, mąka tortowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj ciasto bez jajek z jabłkiem do góry nogami / apple upside down cake, Ciasto Apple Upside Down, oraz Ciasto Jabłkowe Do Góry Nogami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić syrop kukurydziany i masło w 10-calowej patelni żeliwnej pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu; usunąć z ognia.
Posypać 1/2 szklanki cukru i orzechów pekan; ułóż plasterki jabłka spokelike na mieszance cukru brązowego, pracy od środka patelni do krawędzi.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, mączkę lnianą, proszek do pieczenia i sól wymieszać trzepaczką.
Połącz 1/3 szklanki cukru, skórkę, wanilię i jajka, mieszając trzepaczką. Białka ubić mikserem z dużą prędkością, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodać pozostałe 1/3 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty.
Dodać całe jajko do mieszanki mąki; mieszać tylko do wilgotnego. Delikatnie złożyć w mieszaninie białka jaja.
Piec w temperaturze 375 przez 30 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 5 minut na stojaku z drutu. Poluzuj ciasto z boków patelni nożem.
Umieść talerz do góry nogami na torcie. Odwróć ciasto na talerz.
Dekoruj cynamonem, w razie potrzeby.