Ciasto imbirowe z lukrem karmelowym
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do pudełka z przepisami, ciasto imbirowe z lukrem karmelowym może być przepis, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 527 kalorii, 6G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 81 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 70 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako deser. Mieszanka mielonego imbiru, cukier muscovado, wodorowęglan sody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym, Karmelowe ciasto jogurtowe z lukrem karmelowym, oraz Tort karmelowy z lukrem karmelowym.
Instrukcje
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Masło i wyłożyć okrągłą puszkę na ciasto o średnicy 23 cm.
Na dużą patelnię włożyć masło, cukier, melasę i syrop i delikatnie podgrzać, mieszając, aż masło stopi się i mieszanina będzie gładka.
Wyjąć z ognia i ostudzić przez 10 minut.
Wymieszać jajka i mleko, następnie przesiać mąkę, imbir i wodorowęglan sody.
Dobrze wymieszać, a następnie wlać do przygotowanej puszki.
Piec przez 50 minut - 1 godzinę, aż ciasto będzie jędrne w dotyku i sprężyste po naciśnięciu na środku. Schłodzić w puszce przez 15 minut, a następnie wyjąć, odkleić papier i ostudzić na drucianym stojaku.
Umieść składniki lukier w małej patelni na średnim ogniu i mieszać, aż masło stopi się i mieszanina jest gładka. Zwiększyć ogień i gotować na twardo przez 3-4 minuty, mieszając od czasu do czasu; na tym etapie lukier powinien wyglądać jak krem katarowy.
Wlać do miski i pozostawić do ostygnięcia na 30 min. Ubić elektryczną trzepaczką, aż będzie gęsta i sypka.
Rozprowadzić na ostudzonym cieście i udekorować krystalizowanym imbirem.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Ciasto świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "