Ciasto herbaciane cytrynowo-borówkowe
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Lemon Blueberry Tea Cake. Ten przepis jest dla 16 osób. Za 26 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 141 kalorii , 2 g białka i 7 g tłuszczu . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli, borówek, mąki i jajek. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Wypróbuj Lavender Tea With Lemon French Macarons , Honey Ginger Lemon Iced Tea i Blueberry Streusel Cake With Lemon Icing, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Wymieszaj borówki z 1 łyżką mąki; odstaw. W dużej misce utrzyj masło i cukier, aż będą lekkie i puszyste.
Dodawaj jajka jedno po drugim, dokładnie ubijając po każdym.
Wymieszaj pozostałą mąkę z proszkiem do pieczenia i solą; dodawaj na przemian z mlekiem do ubitej masy. Wymieszaj ze skórką z cytryny i jagodami.
Wlać do natłuszczonej i posypanej mąką formy do pieczenia chleba o wymiarach 9 x 5 cali.
Piec w temperaturze 350° przez 60–65 minut.
W międzyczasie wymieszaj składniki polewy w małym rondelku.
Podgrzewaj do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Ostudź ciasto w foremce przez 10 minut przed wyjęciem na kratkę.
Posmaruj wierzch i boki ciasta lukrem. Ostudź. Aby podać, pokrój na plastry o grubości 1/2 cala.