Ciasto Gumbo Pot

Ciasto Gumbo Pot
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na jedzenie Cajun. Spróbuj zrobić Gumbo Pot Pie w domu. Jedna porcja tego dania zawiera około 48 g białka , 33 g tłuszczu i łącznie 568 kalorii . Ten przepis służy 8 osobom. Za 5,03 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej . Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, paprykę, pietruszkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 62% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Kiełbasa Gumbo Pot Pie z czosnkową skórką chleba , Crock Pot Gumbo i One Pot Shrimp Gumbo Pasta są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zasmażka: Na ciężkiej patelni połącz olej z mąką i smaż na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż uzyska ciemnobrązowy kolor. Natychmiast zdjąć z ognia. Roux będzie nadal gotować, mieszając od czasu do czasu. Uważaj, aby nie przypalić zasmażki, gdyż końcowe danie będzie miało gorzki smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Pokrojonej W Plasterki Zielonej Cebuli, Tylko Górna Część1/2 Szklanki Pokrojonej W Plasterki Zielonej Cebuli, Tylko Górna Część
Pokrojona W Plasterki Zielona Cebula, Tylko WierzchołkiPokrojona W Plasterki Zielona Cebula, Tylko Wierzchołki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tasso WieprzoweTasso Wieprzowe
2
Gumbo: W dużym holenderskim garnku rozpuść masło, następnie dodaj cebulę, czosnek, paprykę i seler. Gotuj na średnim ogniu na kuchence do miękkości, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Tasso Wieprzowego, Pokrojonego W Plasterki1/2 Funta Tasso Wieprzowego, Pokrojonego W Plasterki
Tasso Wieprzowe, Pokrojone W PlasterkiTasso Wieprzowe, Pokrojone W Plasterki
1/2 Funta Wędzonej Kiełbasy Wieprzowej, Pokrojonej W Plasterki1/2 Funta Wędzonej Kiełbasy Wieprzowej, Pokrojonej W Plasterki
2 Funty średnio Oczyszczonych Krewetek2 Funty średnio Oczyszczonych Krewetek
2 Szklanki Bulionu Krewetkowego2 Szklanki Bulionu Krewetkowego
GumboGumbo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
3
Dodaj kiełbasę i tasso i gotuj przez 5 minut na średnim ogniu. Wymieszaj bulion z owoców morza, zasmażkę i sok z cytryny. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kwarta (4 Szklanki) Bulionu Z Owoców Morza1 Kwarta (4 Szklanki) Bulionu Z Owoców Morza
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
4
Dodaj pieprz cayenne, ostry sos, czosnek, sól, ryż, krewetki, mięso kraba i okrę. Gotuj na średnim ogniu, aż owoce morza będą ugotowane, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
CrabmeatCrabmeat
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Zdjąć z ognia.
6
Dodaj zieloną cebulę i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
7
Wlać do natłuszczonej formy do pieczenia o pojemności 2–3 litrów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
8
Polewa: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
9
Otwórz bułki w kształcie półksiężyca, oddziel każdy trójkąt i umieść na wierzchu mieszanki gumbo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolki Półksiężyc ChłodniczyRolki Półksiężyc Chłodniczy
GumboGumbo
10
Piec w piekarniku przez 11 do 13 minut lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
11
W razie potrzeby posyp posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego

Składniki

33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala2 ząbki czosnku, posiekane2 ząbki czosnku, posiekane1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniaokra cooked with tomatoesokra cooked with tomatoes1Batoniki toffi Heath1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno1małe żebrosmall celery rib, choppedsmall celery rib, chopped4881 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecooked rice, (boiled in shrimp stock)cooked rice, (boiled in shrimp stock)4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mięso krabamięso kraba43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamąkamąka1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo4 do 6 bułek do hamburgerów, podzielonych, opcjonalnie4 do 6 bułek do hamburgerów, podzielonych, opcjonalnie1zielona papryka, posiekanazielona papryka, posiekana501 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.sliced green onions, tops onlysliced green onions, tops only1dash2 łyżki stołowe plus 1/2 szklanki wody, podzielone2 łyżki stołowe plus 1/2 szklanki wody, podzielone2Batoniki toffi Heathkrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1łyżka czerwony ocet winnycebula posiekanacebula posiekana8krewetki i żyłkiPosiekana natka pietruszki, do dekoracjiPosiekana natka pietruszki, do dekoracji2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pork tasso, slicedpork tasso, sliced2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.kiełbasa wieprzowa wędzona w plastrachkiełbasa wieprzowa wędzona w plastrach1czerwona papryka, posiekanaczerwona papryka, posiekana1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniarolki półksiężyc chłodniczyrolki półksiężyc chłodniczy1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniarolki półksiężyc chłodniczyrolki półksiężyc chłodniczy9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.krewetki oczyszczonekrewetki oczyszczone4881 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrewetkikrewetki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia22
Magazyn