Ciasto Guacamole
Przepis ciasto Guacamole może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 1 godzina i 50 minut. Na 1,59 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 10. Jedna porcja zawiera 656 kalorii, 9g białka, oraz 21 g tłuszczu. Jeśli masz chipsy pita cynamon-cukier, ciasto czekoladowe mix, polewa czekoladowa, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 308 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj guacamole, jak zrobić guacamole | meksykańskie guacamole, Chipotle Mexican Grill Guacamole-świeżo wykonane guacamole, które jest łatwe do zrobienia, można z tym, oraz Smażona Zielona babka z Guacamole i krewetkami (Tostada de Plátano con Camarones y Guacamole) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj 2 1/2-quart żaroodporną miskę sprayem do gotowania. Umieść papierowe wkładki w 3 filiżankach patelni do muffinek. Przygotować ciasto czekoladowe mix zgodnie z zaleceniami. Napełnij wkładki dwie trzecie drogi, a następnie wlej resztę do przygotowanej miski.
Piec babeczki i ciasto miski, aż wykałaczka włożona do centrów wychodzi czysty, o 18 minut dla babeczek i 50 minut dla ciasta miski.
Wyjmij ciasto miski i odklej wkładki; zamrozić 20 minut.
Umieść ciasto miski pionowo na desce do ciasta lub talerzu. Wytnij środek, około 1 cal od krawędzi, nożem do parowania, aby zrobić miejsce na " guacamole."
Przykryć górę i boki ciasta miski polewą czekoladową.
Pat mielone czekoladowe ciasteczka kanapkowe nad lukrem na pokrycie. Odwróć ciasto na inną płytę ciasta lub talerz.
Mróz dno ciasta miski. Przyciąć blaty cupcake, aby je poziom i dołączyć do dolnej części ciasta miski z lukrem.
Mrozić boki babeczek, jak pokazano. Pat okruchy cookie do lukier na pokrycie całkowicie.
Wymieszaj lody z 14 kroplami zielonego barwnika spożywczego, 8 kroplami żółtego i 2 kroplami czerwonego, aż zmieni kolor na zielony guacamole. Wymieszać kandyzowane wiśnie.
Odwróć ciasto, aby było miseczką do góry. Wkleić luźne okruchy na miejsce, a następnie wypełnić lodami. Zamrozić co najmniej 1 godzinę.
Podawać z cynamonowo-cukrowymi chipsami pita.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.