Ciasto Gruszkowo-Żurawinowe
Ciasto z gruszką żurawinową może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 416 kalorii, 6G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 73 grosze za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, śmietanę, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Żurawinowo-Gruszkowe, Ciasto gruszkowo-żurawinowe do góry nogami, oraz Ciasto Żurawinowo-Gruszkowe Do Góry Nogami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku. Patelnia z masłem.
Ubić razem mąkę, proszek do pieczenia, sól i przyprawy.
Ubij razem cukier, olej, jajka i wanilię za pomocą elektrycznego miksera, aż dobrze się połączą.
Z małą prędkością wymieszać gruszki i żurawinę, a następnie wymieszać z mieszaniną mąki do momentu włączenia.
Piec, aż Drewniany pick wstawiony do środka ciasta wychodzi czysty, 1 1/4 do 1 1/2 godziny.
Schłodzić na patelni 30 minut, następnie skręcić na stojaku i całkowicie ostudzić.
Przynieś śmietanę, brązowy cukier, syrop kukurydziany, wanilię, laski cynamonu i szczyptę soli do wrzenia w małym ciężkim rondlu, od czasu do czasu mieszając, następnie gotuj na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, około 10 minut.
Chłodna glazura 5 minut. Wyrzuć laski cynamonu, a następnie wlać glazurę na ciasto, pozwalając trochę kapać po bokach.
* Ciasto, bez glazury, może być wykonane 1 dzień wcześniej i przechowywane w temperaturze pokojowej. * Ciasto można glazurować 3 godziny wcześniej.