Ciasto Gruszkowo-Żurawinowe

Ciasto Gruszkowo-Żurawinowe
Ciasto z gruszką żurawinową może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 416 kalorii, 6G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 73 grosze za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, śmietanę, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Żurawinowo-Gruszkowe, Ciasto gruszkowo-żurawinowe do góry nogami, oraz Ciasto Żurawinowo-Gruszkowe Do Góry Nogami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku. Patelnia z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
PiekarnikPiekarnik
2
Ubić razem mąkę, proszek do pieczenia, sól i przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
PrzyprawyPrzyprawy
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Ubij razem cukier, olej, jajka i wanilię za pomocą elektrycznego miksera, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
CukierCukier
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
4
Z małą prędkością wymieszać gruszki i żurawinę, a następnie wymieszać z mieszaniną mąki do momentu włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
GruszkaGruszka
5
Łyżka ciasto na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Piec, aż Drewniany pick wstawiony do środka ciasta wychodzi czysty, 1 1/4 do 1 1/2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Schłodzić na patelni 30 minut, następnie skręcić na stojaku i całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Przynieś śmietanę, brązowy cukier, syrop kukurydziany, wanilię, laski cynamonu i szczyptę soli do wrzenia w małym ciężkim rondlu, od czasu do czasu mieszając, następnie gotuj na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
WaniliaWanilia
KremKrem
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Chłodna glazura 5 minut. Wyrzuć laski cynamonu, a następnie wlać glazurę na ciasto, pozwalając trochę kapać po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
GlazuraGlazura
1
* Ciasto, bez glazury, może być wykonane 1 dzień wcześniej i przechowywane w temperaturze pokojowej. * Ciasto można glazurować 3 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn