Ciasto gruszkowo-wiśniowe z chrupiącą skórką
Ciasto gruszkowo-wiśniowe z chrupiącą skórką to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 665 kalorii, 10g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jeśli masz sok z cytryny, sól, masło, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski spoonacular wynik 30%. Spróbuj Ciasto Bourbon-Gruszka, Ciasto z masłem orzechowym z skórką precla, oraz Ciasto Wiśniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pulse pierwsze 2 składniki i 2 łyżki. cukier granulowany w robocie kuchennym 3 lub 4 razy lub do momentu połączenia.
Dodać ser i masło; pulsować 10 do 12 razy lub aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Skropić śmietaną i wodą na mieszaninie; pulsować 4 lub 5 razy lub tylko do momentu utworzenia wilgotnych grudek. Podziel ciasto na pół i spłaszczyć na dyski. Owiń dyski w folię i schłodzić 30 minut.
W międzyczasie wymieszać gruszki, kolejne 7 składników i pozostałą 1 łyżkę. cukier granulowany w dużej misce.
Rozwałkuj 1 krążek ciasta na 12 1/2-calowy okrąg na lekko posypanej mąką powierzchni. Dopasuj piecrust do 10-calowej płyty pie; złóż krawędzie pod i zaciskaj. Łyżka mieszanki gruszki do skorupy.
Rozwałkuj pozostały krążek ciasta do grubości 1/8 cala na lekko posypanej mąką powierzchni i pokrój na 6 (2 1/2 cala) pasków. Ułóż paski w konstrukcji kratowej nad wypełnieniem; naciśnij końce pasków do skorupy, uszczelniając do dolnej skorupy i zaciskając. (Przerzuć resztki, jeśli nie masz wystarczającej ilości pasków, aby pokryć ciasto.)
Ubij razem jajko i 2 łyżki. woda.
Szczotka kraty z mieszaniny jaj.
Piec w temperaturze 400 przez 55 minut do 1 godziny, ekranując folią aluminiową po 30 minutach, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.
Ostudzić na stojaku z drutu 1 godzinę.