Ciasto Gruszkowo-Rodzynkowe
Ciasto gruszkowo-rodzynkowe może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 190 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka brązowego cukru, masła, rodzynek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Ciasto Bourbon-Gruszka, Diamenty Z Rodzynkami Z Cukrem, oraz Babeczki z rodzynkami rumowymi z maślanką z rodzynkami Rumowymi.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 191°. w małej misce, wymieszać owies, 1/2 szklanki Bisquick wymieszać i brązowy cukier.
Pokroić w 1/4 szklanki twardego masła widelcem lub blenderem do ciasta, aż mieszanina będzie krucha; odstawić.
W średniej misce, wymieszać 1 szklankę Bisquick mix i 1/4 szklanki zmiękczonego masła.
Dodać wrzącą wodę; energicznie mieszać, aż powstanie bardzo miękkie ciasto. W ungreased 9-calowy szklany talerz pie, naciśnij ciasto mocno, za pomocą palców posypane Bisquick mix i przynosząc ciasto na obręczy płyty pie. Krawędź flet w razie potrzeby.
W rondlu 2-ćwiartkowym wymieszaj sok ananasowy, rodzynki, skrobię kukurydzianą, gałkę muszkatołową i imbir. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i zagotuje się. Zagotować i wymieszać 1 minutę; zdjąć z ognia. Wymieszać z gruszkami. Łyżka do talerza ciasta.
Piec 25 do 30 minut lub aż skorupa i polewa są jasnobrązowe.